Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok törölni egy...

Hogyan tudok törölni egy mappát, melyre ez a hibaüzenet jön: "A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható. "?

Figyelt kérdés
Külső vinyómra másoltam pár filmet, és miután végzett, észrevettem, hogy rákerült 3 másik mappa is, melyeket már réges rég töröltem róla. Most viszont nem engedi őket kitörölni, se megnyitni (max. átnevezni tudom őket). Habár az egyikbe bele tudok nézni, ott összevissza mindenféle karakterekből álló almappák találhatók. De persze törölni azokat se tudom. Már megnéztem több fórumot is, tudom, hogy vannak már ilyen topikok, de az azokban található lehetőségek közül egyikkel se sikerült nálam törölni. Formázni nem akarom, mert rengeteg adatom van rajta, sok idő lenne lementeni őket máshova. Hálás lennék a segítségetekért!

2014. márc. 27. 17:58
 1/6 A kérdező kommentje:

Amiket próbáltam már:

- újraindítás

- csökkentett üzemmód

- parancssorból törölni

- IOBit Unlocker programmal

Egyikkel se sikerült :(

2014. márc. 27. 18:00
 2/6 csacsi2 ***** válasza:

Valószinüleg sérült a fájlrendszer a merevlemezen így hibás/nem létező mappák maradtak az mft-ben. futtasd a CHKDSK -t.

Futtatásba: cmd

Parancssorba chkdsk x: /f/r/x

X: a javítani kívánt meghajtó betűjele.

Elképzelkető az is, hogy vírusos lett, ellenőrizd.

Ilyenkor a vírusírtó miatt nem törölhető (bár csökkentett módban kellett volna).

Lehet egy vírus elvette a jogokat a merevlemezen. Jobbklikk a mappán-> biztonság fül és itt adhatsz engedélyeket.Ehez az egyszerű fájlmegosztás használata alól ki kell venni a pipát.

Sajátgép->eszközök->mappa beállításai->nézet

(vagy futtatásba: control folders)

jobbat nem tudok, remélem sikerül!

2014. márc. 27. 18:23
 3/6 A kérdező kommentje:

Illetve amit még próbáltam:

- chkdsk -> nem futtatja

- töredezettség mentesítés -> nem futtatja azt sem ("A lemeztöredezettség-mentesítő nem tudja folytatni az előletapogatást a következő sérült fájl miatt...")

2014. márc. 27. 18:23
 4/6 csacsi2 ***** válasza:

Jah és az IoBit Unlocker-e helyett használd ezt, nálam jobban bevállt!

[link]

2014. márc. 27. 18:25
 5/6 csacsi2 ***** válasza:

Akkor neked az operációs rendszerrel lehet probléma. használd a javító telepítést!

vagy próbáld meg kitörölni oprendszer nélkül, boot-ból.

ezt megteheted MS-DOS -al is parancssorból (floppy-ról)

[link]

Vagy egyéb programmal pl. Acronis Disk Director Suite (Acroni Boot Disk), esetleg linux live cd-vel.

Nem tudom miért nem futtatja a chkdsk-t, nézd meg az eseménynaplót miért (mi a hiba leírás?)

A Parancssort (cmd.exe) Rendszergazdaként kell futtatni. Valószinüleg jogosultsági problémák vannak amit könnyen okozhat vírus!

2014. márc. 27. 18:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Hű, nagyon szépen köszi a válaszokat! Van benne olyan, amit még nem próbáltam. Majd holnap megnézem, remélem valamelyikkel összejön.
2014. márc. 27. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!