Hogyan tudok törölni egy mappát, melyre ez a hibaüzenet jön: "A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható. "?
Amiket próbáltam már:
- újraindítás
- csökkentett üzemmód
- parancssorból törölni
- IOBit Unlocker programmal
Egyikkel se sikerült :(
Valószinüleg sérült a fájlrendszer a merevlemezen így hibás/nem létező mappák maradtak az mft-ben. futtasd a CHKDSK -t.
Futtatásba: cmd
Parancssorba chkdsk x: /f/r/x
X: a javítani kívánt meghajtó betűjele.
Elképzelkető az is, hogy vírusos lett, ellenőrizd.
Ilyenkor a vírusírtó miatt nem törölhető (bár csökkentett módban kellett volna).
Lehet egy vírus elvette a jogokat a merevlemezen. Jobbklikk a mappán-> biztonság fül és itt adhatsz engedélyeket.Ehez az egyszerű fájlmegosztás használata alól ki kell venni a pipát.
Sajátgép->eszközök->mappa beállításai->nézet
(vagy futtatásba: control folders)
jobbat nem tudok, remélem sikerül!
Illetve amit még próbáltam:
- chkdsk -> nem futtatja
- töredezettség mentesítés -> nem futtatja azt sem ("A lemeztöredezettség-mentesítő nem tudja folytatni az előletapogatást a következő sérült fájl miatt...")
Jah és az IoBit Unlocker-e helyett használd ezt, nálam jobban bevállt!
Akkor neked az operációs rendszerrel lehet probléma. használd a javító telepítést!
vagy próbáld meg kitörölni oprendszer nélkül, boot-ból.
ezt megteheted MS-DOS -al is parancssorból (floppy-ról)
Vagy egyéb programmal pl. Acronis Disk Director Suite (Acroni Boot Disk), esetleg linux live cd-vel.
Nem tudom miért nem futtatja a chkdsk-t, nézd meg az eseménynaplót miért (mi a hiba leírás?)
A Parancssort (cmd.exe) Rendszergazdaként kell futtatni. Valószinüleg jogosultsági problémák vannak amit könnyen okozhat vírus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!