Miért akadozik/szakadozik a kép?
Tegnap előtt óta észrevettem, hogy a gépemen a kép nagyon akadozik. Szaggatottan jelenik meg a görgetés által a monitoron a lap, amikor gépelek csak másodpercekkel később adja be, amit begépeltem, de akkor egybe azt a pár betűt/szót. Ha az egeret mozgatom, az útját folyamatosan mutatja, de amire ráviszem, csak másodpercekkel később fogja fel, hogy ott volt, mintha fáziskésése lenne.
Most töredezettség- mentesítettem rajta, és a hétvégén volt kipucolva.
Ötletek, hogy mit tudok tenni, vagy mi a megoldás?
Nem melegszik túl? Jól tettétek a helyére a CPU bordát?
HD Sentinel mit mutat? Memtest?
annyira azért nem szedtem szét, hogy mindent lekaptam, és szétkaptam. Az utóbbi kettőt megnézem.
Kb. egy éve, vagyis másfél éve volt hűtőcucc cserén, mert akkor túlmelegedett, de most ezt nem vettem észre.
Sentinel adatai:
Kondíció: 100%
Hőmérséklet: 49 fok
Teljesítmény: 100% (előtte zöld pipa)
"A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra."
Jelenlegi hőmérséklet: 49 (előtte zöld pipa)
Átlaghőmérséklet: 49 (előtte zöld pipa)
Max. hőmérséklet: 49 (előtte zöld pipa)
Teljes élettartam alatti hőmérséklet: 59
Nem tudom, van-e még szükséged adatra, jelenleg (én) ennyit tartottam belőle fontosnak.
CPU: 100% (eddig sosem ment fel ennyire o.o)
Memória: 65-70% közt fut
Teljesítménykarbantartó: nem észlel olyat, ami változtatásra szorulna. Se semmi egyéb olyan diagnosztika, amit megpróbáltam.
Feladatkezelőnél, ennyire nem vagyok zseni számítástechnikából, szóval lehet, hogy baromságot írok, de egy PCData mappából egy dgen fájl a lehető legtöbbet lefoglalja a processzorból. Ezt a gép futtatja, szóval nem merem kiiktatni, avagy leállítani, bár piszkálja a csőröm, hogy valószínűleg ez a fájl a ludas. Ha most hülyeséget írtam, akkor sorry.
Videókártya illesztő progi frissítést most töltöm, aztán ha lejött, akkor telepítem. De jelenleg most semmi egyéb ötletem nincs.
lehet hogy dgen.exe az fertőzött fájl. ellenőrizd le malware/vírusírtóval a géped.
Javaslom a malwareBytes-t a malware-k re, de a telepített (?) vírusírtót is érdemes lenne lefuttatni!
Töltsd fel ide, ezen az oldalon több vírusírtóval ellenörzik:
10 vírusirtó talált benne vírust.
Microsoft Security Essentials van a gépemen, eddig totálisan jól bevált, és ma se talált vírust. o.o
Közben települt a videó kártya frissítés is, és már jobb a helyzet. Már csak ilyen nagyon picit észrevehető, hogy akad, majdnem folyamatos.
Tudtok ajánlani valami ingyenes, de jó vírusirtót?
A NOOD-ot alapból messze kerülöm, de ez egyébként is fizetős. Meg az Avast-tal sem vagyok kibékülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!