Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Informatikusok! Mi lehet a hiba?

Informatikusok! Mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A számítógépem vadi új, egyedileg összeszerelt 120 kilós gép! Múltkor amikor még rövid ideje játszottam vele, reccsent egyet a hangszóró és akadt egyet a kép. Gondoltam még töltött egyet valami és beakadt. De nem! Erre egyszer csak folyamatos hangos recsegés kezd jönni a hangszóróból és csíkokban jelenik meg a kép elmosódva. Kikapcs, bekapcs, természetesen a megölöm-módszerrel, erre kiírja, hogy nem tud bootolni a számítógép, nem találja a bootoláshoz szükséges fájlt. Felhívtam az ürgét, aki összeszerelte, hogy fuck van, mit csináljak. Azt mondta, rámoljam össze a gépet, elviszi, megnézi. Egyébként a család barátja, nem verne át. Elvitte a gépet, erre mi történik? Természetesen nála egyből egyszer beindul!!!!! Jó, ok. A bizonság kedvéért lefuttatott rajta egy 100%-os proci, winchester illetve videókártyatesztet. SEMMI!!! Egy hét szarakodás után visszakaptam, erre tegnap tökéletesen ment rajta a Mafia 2 órákon keresztül! Erre ma? Játszok az egyik másik játékkal, teljesen jól megy, erre megint bejátssza ugyanezt!! Csak annyi különbséggel, hogy utána miután megtörtént az agyhalál, nem csíkokban jelent meg a kép, hanem bejött a kék halál. MI TÖRTÉNT!?!?

2014. márc. 21. 20:39
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Talán a játékokkal van baj. Ha nem eredetik, akkor a crackben lehet valami szemét, vagy elcseszte az optimalizálását.
2014. márc. 21. 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Vagy ha szar táp van benne, akkor az is lehet, hogy nálad sz@r az áramszolgáltatás és az nyírja ki a dolgot.

G.

2014. márc. 21. 21:11
 3/7 Tengor ***** válasza:
100%
#2-vel értek egyet, én is a tápra gyanakodnék először.
2014. márc. 21. 21:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát, van pár ötletem. De meg kell kérdeznem, az az ember otthon van a számítástechnikában? Nekem is apám egyik barátja rakta össze, de ő profi. Nekem is állandóan az van, hogy valami problêma van vele, eljön, bekapcsolja, és semmi baja. Hát, nem tudom, talán "varázsérintés". Eddig csak egyszer volt komoly gond vele, akkor még neki se kapcsolt be. Kiderült, hogy az alaplap processzortól lefelé lebénult, De meg tudta javítani.

Lényeg a lényeg, első a merevlemez. Azt írja, 'Please insert master disc', vagy érzékeli a merevlemezt (múltidőben)? Esetleg segíthet a formázás, ami viszont a windows újratelepítését vonja maga után. Második, a túlmelegedés. Van egy SpeedFan nevű program, ezzel megnézheted a hőmérdékleteket. Rövid magyarázat: amint elindul a program, már láthatod is jobb oldalt a hőmérsékleteket, a kék, lefelé mutató nyíl és a zöld pipa a jó érték. Nézd meg bekapcsoláskor és egy öra menetidő után. Ha egy tűzgolyó ikon van valamelyik érték előtt, ott baj van. Nekem VGA-m (GPU) 100C körül volt egyszer, mert meghalt a ventije, tönkre is ment.

A BIOS-t csak megemlítem, mint lehetőség. Lehet, hogy valami elhangolódott benne, de nem szoktam benne turkálni, tanultam az alaplapos esetemből.

A kábelek. Lehet, hogy valami nem érintkezik rendesen, nézd át, vagy nézesd át őket. Vagy valamelyik alkatrész is lehet gyárilag hibás, az ilyen hiba el tud bújni a tesztek elől.

Szerintem a legvalószínűbb, hogy a merevlemez a ludas.

2014. márc. 21. 21:38
 5/7 anonim ***** válasza:
+1, #2. Lehet, hogy abból a 120k-ból spóroltak a tápon.
2014. márc. 21. 21:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, egyébként a hapsi profi, 25 éve a szakmában van!
2014. márc. 22. 08:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Írd le a konfigod, aztán majd eldöntjük, hogy profi-e vagy csak jó a marketingje.

G.

2014. márc. 23. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!