Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehetséges két operációs...

Lehetséges két operációs rendszer futtatása egyszerre?

Figyelt kérdés
Úgy kellene ha megoldható (bár sztem nem az) hogy fusson(!) egymás mellett egy időben, két külön, teljes értékű operációs rendszer. Szóval nem az a kérdés hogy egy HDD-re 2 hanem hogy egyszerre fusson. Bár valószínűleg baromságot írok de a virtualiZÁCIÓ nem valami ilyesmi? (virtuális géppel már volt dolgom), és még 1+ amiért a virtuális pc nem jöhet szóba, a grafikus teljesítményt nem tudja rendesen átvinni.

2014. márc. 17. 00:21
1 2
 11/11 cli_hlt ***** válasza:

Xen mint hypervisor + az Intel VT-d technológiája (ami képes PCI címeket bemappelni a guest memóriatartományába, kvázi "odaadni a guest-nek a hardvert").

Ehhez szerintem dedikált videókártya is kell, amit a guest használ.

Amennyire tudom, a VirtualBox nem tudja kihasználni a VT-d-t (nem tud PCI passthru-t)

Következő kell ezek szerint:

- Erős proci, hogy vigye a 3 OS-t.

- Minél több mag, hyperthreading

- VT-d-t támogatnia kell

- Rengeteg memória, hogy elférjenek benne

- 3 videókártya:

- Egy gyengécske (alaplapi?) a host-nak kényelmi okokból

- Egy erősebb a Mac OSX-nek

- Egy erősebb a Windows-nak

- XEN hypervisor

- Linux dom0

- Mac OSX domU

- Windows domU

- Két monitor, az egyiken legyen két bemenet, és lehessen könnyen átkapcsolni. Esetleg három monitor kényelmi okokból (host + OSX guest + windows guest)

Ha beleveszed azt, hogy mennyit fogsz szívni ennek az összerakásával, lehet, hogy jobban megéri két külön gépet venni. Két monitor és két videókártya ugyanis mindenképp kell, ehhez hozzájön a "két és fél" gépnyi memória, és az erősebb processzor költsége.

Ha csak nem hobbiból, direkt a kihívás kedvéért csinálod, akkor nagyon számolj utána, mert lehet, hogy nem éri meg.

2014. márc. 18. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!