Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Dupla processzoros alaplap?

Dupla processzoros alaplap?

Figyelt kérdés

Tehát hallottam már róla, de ez hogy vitelezhető ki?

Mármint milyen gépnek kell dupla processzor?

Na meg az hogyan "gondolkodnak" együtt működve?

Meg mennyibe kerülhet egy olyan lap?

És kik használhatnak olyat?

2014. márc. 12. 16:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát hallottam már róla, de ez hogy vitelezhető ki?"

Az alapelvek kb ugyanazok, mint a többmagos processzorok esetén, sőt, utóbbiak még bonyolultabbak is a megosztott erőforrások miatt (ezért Intel Pentium D processzorok két különálló magot tartalmaztak a lapka alatt).

"Mármint milyen gépnek kell dupla processzor?"

Ahol fontos, hogy minél több processzormag álljon rendelkezésre. Kiszolgálók, munkaállomások.

"Na meg az hogyan "gondolkodnak" együtt működve?"

Lásd #1. Alkalmazásfejlesztés szempontjából nincs különbség a többmagos processzorok és a több processzor között (feltételezve, hogy a PC-kben szokásos megoldásokra gondolsz).

"Meg mennyibe kerülhet egy olyan lap?"

Desktop gépekbe kevés ilyen lap van, általában asztali gépekbe szánt processzorok nem is támogatják a többfoglalatos működést. Emiatt megkérik az árát, és drágább processzor kell beléjük, drágább (ECC, hibajavításos) memória is...

"És kik használhatnak olyat?"

Bárki használhat, de átlagfelhasználó számára nincs értelme. Szerverekben, munkaállomásokban viszont jól jön.

2014. márc. 12. 17:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
2014. márc. 12. 17:17
 3/3 anonim válasza:

Valahol lehet szerezni ilyenbol leselejtezett peldanyt?

Programozashoz kellene.

Rakerestem neten, de egyelore nem talaltam.

2015. febr. 16. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!