35 ezer ft-ból milyen asztali gépet tudnátok összerakni?
Legyen benne egy új ház és író/olvasó!
Képet mellékeljetek a házról meg az író/olvasóról!! Ja és árat!
Köszönöm!
Akkor még egyszer: legolcsóbb alkatrészekből SEM. Nem hogy játékra, de bármire alkalmas gép nem jön ki ebből a pénzből. De akkor számoljunk, hogy lásd (ipon árai alapján, amely az egyik legolcsóbb hazai bolt)!
Merevlemez: 9830 (Seagate 160 GB, ráadásul PATA, újabb alaplaba nem is megy bele. De csak a legolcsóbb alkatrészt keressük, nem érdekel minket, hogy egyáltalán össze lehet-e legózni).
Maradt: ~26 ezer (nagylelkű vagyok!)
Optikai meghajtó: 4557 (Samsung, SATA csatlakozással)
Maradt: 22 ezer (megintcsak nagylelkűen!)
Ház: 6400 (legolcsóbb, tápot is tartalmazó, utóbbi természetesen bóvli, dehát, nem ez a szempont most).
Maradt: 16 ezer.
Alaplap: 12560 (PV530A-ITX, processzort is tartalmaz - kérdés, HD filmekhez elég-e, VIA processzorai nem a teljesítményükről híresek, dehát, most csak legolcsóbb lehetőséget nézzük. Halkan jegyzem meg, alaplapon nincs rajta PATA port, azaz HDD-t sem tudod csatlakoztatni. Azért nem külön alaplap+proci, mert az még drágább lenne).
Maradt: 4 ezer.
Memória: 2838 (1GB, DDR3, hogy ez legalább belemenjen az alaplapba).
Maradt: 2 ezer.
Most biztos felcsillant a szemed, hogy "áhá, tudtam én, hogy lehetséges!" De ne feledd, hogy mindenhol lefelé kerekítettem (ha jól adod össze, 35 felett jön ki), ezért kapsz egy olyan gépet, amit így megvásárolva össze sem lehetne rakni, ráadásul netezésre sem alkalmas (1GB RAM ma már rendkívül szűk), processzor csak egymagos, és úgy általában, teljesítménye is kérdőjeles (nem biztos, hogy elegendő lesz).
Ennél olcsóbban kapsz gyorsabb használt gépet, én hasonló helyzetben biztos azt választanám (és tettem is 2 éve öcsémnek).
Processzor: AMD A4-4000 3.00GHz FM2 BOX 10.249 Ft
Alaplap: ASROCK FM2A55M-VG3+ 11.454 Ft
Memória: KINGMAX 2GB DDR3 1600Mhz 5.855 Ft
Ház+táp: RPC CPCS-A41450E-BG01A 450W fekete 6.401 Ft
DVD író: SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM 4.557 Ft
Merevlemez: WD 160GB AV 7200rpm 8MB SATA WD1600AVJS 10.592 Ft
Összesen: 49.108 Ft
Ezzel már képes leszel netezni + filmezni, ugyanakkor még mindig a "minél olcsóbb legyen" elvek alapján választottam ki az alkatrészeket, ház is a legolcsóbb, amit találtam. Utóbbit ajánlani nem tudom, mivel rossz minőségű a tápegysége, egy jó táp szűk 10 ezerrel dobná meg az árát.
Végül a képek, amelyeket kértél:
Ez a bolt itt van ahol élek! Tőle tervezem megvenni a cuccost! Már írtam is neki e-mailt, de azért szeretném ki kérni hozzáértők véleményét! Ő ezekkel az árakkal dolgozik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!