Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez az alaplap maximum hány...

Ez az alaplap maximum hány MHz-s RAM-ot bír el? (többi lent)

Figyelt kérdés
[link] Ez az alaplap maximum hány MHz-s RAM-ot bír el?
2014. márc. 2. 11:58
 1/2 anonim ***** válasza:

DDR3-1866, ennyit támogatnak hivatalosan az AM3+ procik is, de a leírás szerint a DDR3-2133 is működhet OC módban (túlhajtásnak számít).

Egyébként akár DDR3-1333 is elég bele, mivel a CPU gyakorlatban alig kamatozik a gyorsabb memória által kínált sávszélességből. Egyik tesztben egy FX8000-es proci alig teljesített átlagban 1-2%-kal jobban 1866 memória mellett, mint 1333 modulokkal, így szvsz felesleges pénzkidobás drága, gyors RAM-t venni, mert nem változtat érzékelhetően a felhasználói élményen.

Nekem amúgy már egy két és fél éves M5A97 Pro lapom van és DDR3-1600 memóriákat vettem bele (csak mert alig volt drágább az 1333-nál). Mértem egy kicsit magam is 1333 vs 1600 beállítások között és mint várható alig van különbség (szintetikus memória írás/olvasási teszteknél jobban látszik, gyakorlatban szinte semmi):

[link]

2014. márc. 2. 12:16
 2/2 anonim ***** válasza:

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 2133(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory

Dual Channel Memory Architecture

[link]

2014. márc. 2. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!