Mi a véleményetek az M-tech tápegységekről?
Rossz minőségű tápot ne vegyél, mert könnyedén tönkrevághatja az egész konfigod, időzített bomba.
Jó lenne tudni a konfig pontos típusát.
Akyga, M-Tech, Mercury, HKC, N-Case, Kolink, RPC, N-Base, Spire, Gembird (... stb stb stb ...) tápot NEM szabad venni!
Kevesebb jó márka van:
FSP, Chieftec (CTG), Cooler Master (GX), Corsair, XFX. Biztos van több is.
Köszönöm a válaszokat. Inkább akkor tényleg kicsit többet szánok rá de nem akarom kockázatni a gépem épségét :D
Gépem:
Intel core i3 2100 3,10 Ghz
4 Gb ram
500 Gb hdd
Asus hd 6670 1 Gb gddr5 (ehez kell a táp mert még nem vettem meg az új videokártyát :D)
Másfél éve raktam össze igy a gépem a régi házába csak videokártya az integált még és még ma is a 9 éves nem tom milyen tápegység van benne :DD Nem tom milyen csak azt hogy kb 300-350 W os lehet de nagyon jól bírja ugyhogy itt sz ideje megint valami normálisat vennem
FSP Hexa 400W Vagy CTG 400/500W. Ez a kettő olyan 10.000 körül van.
Komolyabbak közül Corsair CX430 80+ Bronze, XFX Pro 450W (az utóbbi a legjobb!) 12-13.000 Ft.
Használok egy átalakított M-tech tápot egy irodai szerverben. 6 évvel ezelőtt raktam be, azóta megy.
Az átalakítás annyit takar, hogy mivel az eredeti szervergép tápja megsült, ezért kellett volna új, de az iroda vezető nem akart rá 40 ezret (+munkadíj) kiadni, ezért vettem egy 3800 ért egy M-tech tápot, kivettem a tokból, betettem a régi tokjába, majd beraktam a gépbe és kész.
Ez a csak chieftec tápot szabad használni, nettó baromság.
Infólaborban durrant el keményen egy chief táp és a mögötte ~2 méterre álló kolléga arcát, szemét megégette a kicsapó láng. Kb. 3 hónapjába telt, hogy egyáltalán lásson az egyik szemére. Szóval bármelyik tönkremehet, és okozhat gondot. Persze a 100 Ft-os tápok nagyobb eséllyel mennek tönkre, mint a 10 ezres tápok.
"Ez a csak chieftec tápot szabad használni, nettó baromság. "
Amit te írtál, az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!