Micro usb-n keresztül tölthető tabletet lehet egyszerre tölteni és pl küslő winyót rádugni?
Micro usb-n keresztül tölt a tabletem de így nem tudok rádugni pl. küső winyót vagy egeret miközben töltöm, mivel otg kábelt és az adatkábelt egyszerre nem tudom rádugni.
Én arra gondoltam hogy veszek egy A-A usb kábelt és egy hub-ot. A hub-ot otg kábelen rádugom a tabletre, usb kábelt pedig rádugom a töltővel. Esetleg veszek egy hub-ot amink külső áramellátása van de az nemtudom hogy töltene-e visszafele. 3. megoldásnak egy y kábelre gondoltam. Valakinek valami ötlete?
előszöris tisztázzunk pár dolgot
kettőt egyszerre NE!.
másodszor ha simán vinyót akarsz rádugni:
kérdéses, hogy a külső vinyód milyen, ha 2,5"-es akkor esélyes, hogy nincs rajta plusz táp aljzat (csak az usb kábelnek van csatlakozás) akkor csak úgy oldható meg ha olyan a HUB-od, amin van plusz táp lehetőség [link] létezik kevesebb csatlakozós is de őt találtam meg elsőnek.
ha 3.5"-es akkor alapból bekell dugnod konnektorba így kap tápot szval elméleti szinten működnie kell
(Persze ha a tablet képes akkora tárhelyet felcsatolni mint a külső vinyód)
Ezzel csak az a probléma, hogy az akkut így gyilkolod, én leginkább ezért nem tennék ilyet a tabletemmel. Vegyél egy androidos miniPC-t, 10-enezer forint. Attól függ, hogy elsősorban milyen filmeket játszanál le, ha fullHD is benéz, akkor inkább 4 magost, ha csak 720p, akkor elég bőven a 2 magos is. Plusz hozadéka a dolognak, hogy így pl. a tablettel is tudod irányítani a miniPC-t. 2.5-os HDD-hez ugyanúgy, ennél is kell aktív HUB, azt nem úszod meg.
A HDD méret miatt már nem igazán kell aggódni androidnál sem.
Amúgy... elméleti síkon egy olyan Y kábel kellene neked erre a célra, aminél az egyik végén micro usb van, a másik végén egy USB apa, és egy USB OTG aljzat. Ilyenből van számos, de ennek bekötése nem alkalmas arra, amire használnád, mivel az USB apa csatlakozón felvett 5V-ot az USB OTG felé küldi, annak érdekében, hogy az ott rákötött cuccnak adjon plusz áramellátást, olyannal még nem találkoztam, ami a micro USB felé "küldené" az 5V-ot, de nem lehetetlen, hogy ez létezik. A kínai tabletek elsöprő többsége DC csatlakozóról tölthető, így Kína pont le...ja ezt a problémát, azaz könnyen lehet, hogy nincs ilyen kábel.
Nekem van egyszerű Y kábeles elosztóm amin 1-2 normál és 1 mikroUSB mama van, amásik végén meg microUSB papa. A nagyon az OTG minden funkciója megy, a kicsin is megy pl. klaviatura, de ha a kicsit microUSB tölthöz használom, így nem tölt. Lehet, hogy az OTG-re szánt microUSB csatlakozóban levő 4-5 pont rövidzár azt jelzi a a tabletnek, hogy erről nem vehet fel áramot? Ez az átkötés a szinkron/töltőkábelekben nincs, nyilván azokról meg OTG-zni nem lehet.
Van dobozos OTG hubom is (még kártyaolvasó is van benne), annak saját DC tápbemenete van, de az sem hajlandó tölteni. Pedig az ohmikus kapcsolat meg van, mert ez az OTGdoboz külső táp nélkül, a tabletből nyert tápfesszel is működik, ég a ledje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!