NYOMTATÓ HIBAÜZENET! Mi lehet a baj?
Itt olvashatsz róla:
Egyébként sajnos a nyomtatókat, különösen a tintasugarasakat nem arra tervezik, hogy egész életedben használd. Nagyon könnyen tönkremennek, egy csomó nyűgük van, kilazul a fej, beszárad a tinta, besül a nyomtatófej, stb. Az "előre tervezett" meghibásodásokról nem is beszélve.
Sajnos ezek ilyen eszközök, kiad az ember legalább egy tízest, méregdrága bele a festék, és akkor "csak úgy" tönkremennek. :S
Nyomtató érzékelő hiba!
Vagy a hőérzékelő, vagy a szint érzékelő "akadt ki".
Csak tippelni tudok mit csinálj...
I.)
Nyomd le a stop gombot 5mp -ig.húzd ki a hálózatból majd dugd vissza.
vagy.:
II:)
1 nyisd ki a tintapatron tartó fedelét
2 vedd ki a patronokat (akkor már tisztítsd is meg az érintkezőket)
3 tedd vissza és kapcsold ki (2-5 percre)majd próbáld újra.
III.)
Telepítsd újra a nyomtató eszköz-illesztőt (drivert).
Nekem egy régi (5 éves) pixma ip 1700 -as van de semmi bajom vele sőt több mint egy évig nem használtam és még a tinta se száradt be.
Ezzel nem sokra mész (kézikönyv):
"B200 Nyomtatóhiba történt. Lásd a kézikönyvet
Kapcsolja ki a készüléket, majd húzza ki a készülék hálózati kábelét a tápellátásból.
Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a Canon márkaszervizzel."
Micsoda baromságot ír a 4. válszoló; még hogy kidobni, meg hogy ez a tervezett elavulás... :(
Hibának hiba, de nem végzetes.
Nekem egy CANON PIXMA MX870-es van. Amikor előjött a rettegett B200-as hibakód, akkor az alábbiakat csináltam.
-Kihúztam a tápkábelt egy napra.
-Másnap kivettem a nyomtató patronokat, feltöltöttem őket, hogy biztos legyen bennük elég tinta karbantartáshoz. Ezután izopropil alkohollal befújtam a chip érintkezőit, majd papírtörlővel közepes erővel áttöröltem őket.
-Kivettem a nyomtató fejet, és csap alatt folyóvízzel átmostam az egészet addig, amíg a fúvókákból és a tintabefolyó nyílásokból tintás víz jött ki. A fúvókákhoz tilos hozzányúlni! Ezután erősen lefújtam a vizet róla. Ezt követően az izopropil alkoholos spray palackjára felraktam a csövet, és a fúvókák irányából nagy nyomással megnyomattam addig, - de úgy, hogy nem értem hozzá -, amíg a másik oldalon, -ahol befolyik a tinta -, színes alkohol jött ki. Amikor már tiszta, vízszerű alkohol jött ki, akkor szárazra fújtam, majd az izopropillal a nyomtató fej érintkezőit is befújtam, majd papírtörlővel áttöröltem.
- Ezután visszaraktam a fejet, majd bele a tintapatronokat.
-Csak ezután dugtam be a tápkábelt.
-Bekapcsolást követően kinyomtattam két teszt oldalt, hogy kimossa a tinta az esetlegesen bennmaradt vizet és alkoholt, illetve hogy leellenőrizzem a nyomtatás minőségét, amivel szerencsére nem volt probléma.
Azóta tökéletesen üzemel, és eltűnt a B200 hibakód. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!