Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » E-book készítése. Hogyan?

E-book készítése. Hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy olvasóm, és sok doc, rtf, pdf, fájlom...

Csak e-inkes olvasó és ezért a pdf kiakasztó, a txt csúnya, rtf,doc, epub trió egyáltalán nem megy rajta.

Namost ami jó az 3 db. formátum: prc, mobi, azw3 il azw...

Kerestem sok cikket, és mindenhol a calibre és a mobipocket creator kombóval csinálnak megoldást a dologra. Namost az egész lényege úgye bár azon alapul, hogy a átalakítani mindent HTML, meg css forrásúra és később abból csinálja a mobit és az rpc-t (és azazw3-at, amit inkább hagyjunk).

Na most csináltam egy doc-ból html-t.

Alapvető hibák a folyamtban:

1. rengeteg felesleges stilusmeghatározó, meg div, meg <p>. semmi tartalom nincs a részben.

Ha tényleg abból csinálja az e-bookot akkor felesleges sorokból van bene vagy fele kb. ....

2. borítót hogy mutassa az e-book istenért sem tudom beállítani.

3. Összesen pár stílus csak ami kell és abból is kicsit túlhatároz. 15-20 stíluslap könyvenként és mindegyik stílus jó hosszú leírásokkal az is fölösleges.

4. nem mindenhol működik az oldaltörés, mobiban egyáltalán meg sem nyilatkozik konvertálás után

5. Egyébb nemtetsző hibák... fejezetek nem működik, bekezdésnél elég lenne a sortörés mert így bekezdések elöt vagy után kihagy egy sort, bekezdések csúszása stb...

Kérdés nincs valami egyszerűbb megoldás minőségin megcsinálni mint újraszerkeszteni az egészet? Mennyi idő lehet kb. egy 150 oldalas doc könyv átszerkesztése, csere és joker karakterek használatával, meg egyszeri átnézéssel ill. a stíluslapok újraírásával?

2014. febr. 17. 10:49
 1/4 anonim ***** válasza:
2014. febr. 17. 11:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem jó, ez valami teljesen mást csinál.
2014. febr. 17. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Rajt vagyok
2014. febr. 17. 23:47
 4/4 anonim ***** válasza:
2014. febr. 18. 03:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!