Miért jelent meg a Windowsom asztalán az a kiírás, hogy tesztmód?
Érdekelne miért jelent meg a számítógépemen a Windows 8.1 rendszer asztalának jobb alsó sarkéban, hogy tesztmód.
Próbáltam utána nézni interneten, az eltávolítására számos megoldást találtam, viszont amit szeretnék tudni, hogy mitől jelent meg és miért.
Ezt találtam a Microsoft honlapján:
"A tesztmód vízjele jelenhet meg, ha a számítógépen elindul a tesztaláírás mód. A tesztmód olyan alkalmazás telepítésekor fordulhat elő, amelynek illesztőprogramjai nincsenek digitálisan aláírva a Microsoft által, és az alkalmazás még a tesztelés szakaszában van. A Microsoft azért adta hozzá a tesztmódot a Windows rendszerhez, hogy a felhasználók hitelesítési tanúsítvány nélkül tesztelhessék a programokat. „A jelenség” szakaszban említett üzenet jelenik meg az asztal jobb alsó sarkában, amikor a számítógép tesztmódban fut."
Mit értetek aktiválás alatt? Van hozzá licenc kódom, amit a telepítés során meg is adtam. Nem kellett használnom aktivátort.
Nem rég telepítettem USBasp-hoz drivert ami nem működik, lehetséges az lesz a probléma.
Ne téveszd össze az aktivátor használatát az operációs rendszer aktiválásával. Ez utóbbi abból áll, hogy a telepítés után egy bizonyos időn belül (általában 30 nap) egy megjelenő ablakban lévő linkre kattintva (interneten keresztül) bejegyzésre kerül a Windows példány a Microsoft adatbázisába. Ezzel együtt az adott Windows "aktivált" lesz, vagyis végleg működőképes. Ugyanakkor ezt a példányt másik gépe(ke)n már nem lehet ezután aktiválni. Azért, hogy ne lehessen egyetlen telepítő megvásárlásával több gépre is telepíteni.
Ez alól újabban a Win 8 bizonyos változatainál van kivétel, mert egy asztali gépre és egy laptopra is fel lehet telepíteni jogtisztán ugyanazt a példányt. Csak ezek a verziók drágábbak.
Egyébként pedig, mint idéztem, valószínűleg valami közelmúltban telepített hardver okozza a kiírást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!