Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért jelent meg a Windowsom...

Miért jelent meg a Windowsom asztalán az a kiírás, hogy tesztmód?

Figyelt kérdés

Érdekelne miért jelent meg a számítógépemen a Windows 8.1 rendszer asztalának jobb alsó sarkéban, hogy tesztmód.

Próbáltam utána nézni interneten, az eltávolítására számos megoldást találtam, viszont amit szeretnék tudni, hogy mitől jelent meg és miért.

2014. febr. 13. 23:00
 1/9 anonim ***** válasza:
tört??
2014. febr. 13. 23:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem tört. :) MSDNA-ás érvényes licencel.
2014. febr. 14. 08:18
 3/9 Lajos54 ***** válasza:
És van aktiválva?
2014. febr. 14. 14:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Aktiválni kell, az a baja.
2014. febr. 14. 14:32
 5/9 Lajos54 ***** válasza:

Ezt találtam a Microsoft honlapján:

"A tesztmód vízjele jelenhet meg, ha a számítógépen elindul a tesztaláírás mód. A tesztmód olyan alkalmazás telepítésekor fordulhat elő, amelynek illesztőprogramjai nincsenek digitálisan aláírva a Microsoft által, és az alkalmazás még a tesztelés szakaszában van. A Microsoft azért adta hozzá a tesztmódot a Windows rendszerhez, hogy a felhasználók hitelesítési tanúsítvány nélkül tesztelhessék a programokat. „A jelenség” szakaszban említett üzenet jelenik meg az asztal jobb alsó sarkában, amikor a számítógép tesztmódban fut."

2014. febr. 14. 14:42
 6/9 A kérdező kommentje:

Mit értetek aktiválás alatt? Van hozzá licenc kódom, amit a telepítés során meg is adtam. Nem kellett használnom aktivátort.

Nem rég telepítettem USBasp-hoz drivert ami nem működik, lehetséges az lesz a probléma.

2014. febr. 15. 18:52
 7/9 Lajos54 ***** válasza:

Ne téveszd össze az aktivátor használatát az operációs rendszer aktiválásával. Ez utóbbi abból áll, hogy a telepítés után egy bizonyos időn belül (általában 30 nap) egy megjelenő ablakban lévő linkre kattintva (interneten keresztül) bejegyzésre kerül a Windows példány a Microsoft adatbázisába. Ezzel együtt az adott Windows "aktivált" lesz, vagyis végleg működőképes. Ugyanakkor ezt a példányt másik gépe(ke)n már nem lehet ezután aktiválni. Azért, hogy ne lehessen egyetlen telepítő megvásárlásával több gépre is telepíteni.

Ez alól újabban a Win 8 bizonyos változatainál van kivétel, mert egy asztali gépre és egy laptopra is fel lehet telepíteni jogtisztán ugyanazt a példányt. Csak ezek a verziók drágábbak.

Egyébként pedig, mint idéztem, valószínűleg valami közelmúltban telepített hardver okozza a kiírást...

2014. febr. 16. 19:20
 8/9 CannaX válasza:
Futtasd a parancssort rendszergazdaként és gépeld be a következő utasítást: bcdedit.exe -set TESTSIGNING OFF enter és indítsd újra a gépet!
2017. febr. 28. 09:28
 9/9 Lajos54 ***** válasza:
Biztosan ez is jó megoldás, de talán az eltelt 3 év alatt már megoldódott a probléma :D
2017. márc. 2. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!