Ha nem használom a sz. Gépet akkor kikapcsoljam?
Figyelt kérdés
Mert vmi olyasmit olvastam, hogy inkább épp az árt, ha egy nap többször is ki meg bekapcsolom :/ De hát engem zavar, hogyha be van kapcsolva mikor nem használom, mert mindig attól félek nehogy rámenjem vmi vírus, meg am. is fogyassza az áramot..:/2009. dec. 8. 10:26
1/7 anonim válasza:
Szerintem egyértelmű, hogy kapcsold ki! Azért van rajta a gomb :) Amúgy max az árthat neki, ha 5 percen belül sokszor kapcsolod ki meg be. (De az se túlzottan, ha helyesen állítod le és kapcsolod be.)
2/7 anonim válasza:
Kezeld úgy, mint a TV-t. Azt se kapcsolgatod ki-be 5 percen belül, viszont, ha egy óráig nem nézed arra az időre kikapcsolod. Ennyi...
3/7 anonim válasza:
Ha nem használod gyakran a gépet akkor kapcsold ki. Én fél óránként ideülök ezért már vagy 1 éve folyamatosan megy. Kinek hogy éri meg.
4/7 anonim válasza:
tedd be sleep módba és meg is van olda a dolog. Minden gépet be lehet tenni. Pár W-ot eszik csak, és azonnal tudod folytatni a munkádat.
5/7 anonim válasza:
Ez tényleg függ attól, hogy mennyit használod. Ha óránként kell 5 percre felesleges kikapcsolni. Valóban megnő az életartama ha non-stop megy!!! De ez mindenre igaz szinte. Nem véletlenül vezették be a gyártok a készenléti üzemmódot. Mi kerül többe ha 5W-ot fogyaszt készenlétibe a 500e ft-os tévé 5 éven keresztül vagy gari időszak után megy benne szét valami, mert mindig kihúzták a konnektorból. Higgyétek el a "környezet védők" a legnagyobb környezet szennyezők a hülye butaságaikkal!
6/7 anonim válasza:
Kedves utolsó: a standbyt nem ezért találták ki...
Másrészt attól hogy folyamatosan megy miért tartana tovább? Egyáltalán nem tart továb... Mindennek van egy tervezett élettartama és kb. addig műkódik, utána egymás után haláloznak el benne a dolgok...
7/7 anonim válasza:
A készenléti mód a PWM tápegységgel jött be, illetve ott van igazán értelme a dolognak. Mert ezek folyamatosan be vannak kapcsolva és megvédik a fogyasztót túlfeszültségtől, tüskétől... A termékeknek 99% ki vagy bekapcsolást felépítő állapotban megy tönkre. Készenléti módba legtöbb termék sosincs teljesen kikapcsolva mindig mindenben folyik egy kis áram (uA). A bekapcsolás meg szépen modulárisan történik, nem egyszerre azonnal. Ezzel a módszerrel nagyságrendileg tovább üzemelnek a készülékek és nő a megbízhatóságok. pl.:mobiltelefonok, lcd tv-monitor, laptopok (sajnos már amelyik), modern erősítők
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!