Dell inspiron 6400-as gépre win 7 64 bites rendszerre lehet vga drivert találni?
újonnan lett telepítve a gép, és az eszközkezelőben csak annyi van írva hogy szabványos vga grafikus adapter. A játékok se mennek,pedig a directx is fel van rá rakva. Megpróbáltam keresni hozzá drivert de sehol sem találtam. Valaki tudna segíteni a probléma megoldásában?
fontos hogy win 7 64 bites.
A dell hivatalos honlapján csak xp van és vista. Legalábbis én nem találtam mást rajta.
Előre is köszi a válaszokat
Szia.
Leirom a driverkeresős szövegemet, hátha segit és ha esetlegesen más cég is hasynálta ugyanazt a video kártyát akkor van esélyed, hogy találsz hozzá drivert :
Manuális driver keresés, hardverazonositó alapján:
Nézd meg az eszközkezelőben, hogy van-e sárga kérdőjeles vagy felkiáltojeles eszköz (vagy azt az eszközt keresd amire másik drivert szeretnél telepiteni).
Eeszkezkezelő inditása : Futtatás/Keresés : devmgmt.msc
Ha van sárga kérdőjeles/felkiáltójel eszköz akkor nézd meg a hardverazonositóját és az alapján próbálj meg driveret keresni :
Kattint kétszer az egyik ilyen sárga kérdőjeles/felkiáltójel eszközre, előjön egy ablak, abban a "Részletek" fülön van egy leengedhető ablak, oda válaszd a "Hardverazonositókat".
Az alatta lévő ablakban megjelenő adatokból az első sorra kattints rá és CTRL+C (másold).
Gogliban bemásolod (CTRL+V). Először is próbáld meg az összes adat alapján keresni a drivert, ha nem sikerül akkor próbálj meg a végéről leszedni egy egységet ("&" jel az egység tagoló), majd még egy egységet, a végén csak a VEN és a DEV - Vendor és Device, usb eszköz esetén a VID és PID azonositó marad, utánna irod Driver plusz az OP rendszert és már keres is.
Példa gugli keresésre :
PCI\VEN_1002&DEV_9498&SUBSYS_10021002&REV_00 driver windows XP
Itt egy mintakép hardver azonositóra :
Sok sikert.
Üdv.
Találtam elméletileg egy olyan drivert ami jó de annak meg a digitális aláírásával van a baja, és ugyanúgy nem engedi használni.
"A Windows nem tudja ellenőrizni az eszközhöz szükséges illesztőprogramok digitális aláírását. Egy nemrégiben történt hardver- vagy szoftvermódosítás hibás aláírással rendelkező, sérült, vagy akár ismeretlen forrásból származó kártékony fájlt telepíthetett. (Kód: 52)"
Ez az írás fogad ha részletesebben bele megyek a videokártya illesztőprogramjába.
Ezzel mit lehet csinálni?
Szia.
Ezt elvileg valahogyan át lehet lépni, Kihagyás vagy Mégis telepitem az ilesztóprogrma gombbal.
Sok sikert.
Üdv.
ha pedig kikapcsolom a rendszerben az indításnál f8 benyomásával, akkor pedig egyszerűen más hibát ír ki.
PCI\VEN_1002&DEV_7145&SUBSYS_20031028&REV_00
ez elméletileg az azonosító ami elméletileg ATI Mobility Radeon X1400 driver ezzel egyenlő.
De ez sehogy sem jó.
Ha ki is kapcsolom a digitális aláírást akkor pedig ez a baja:
Az eszközkezelőben a videókártyánál azt írja hogy
"A windows leállította az ezsközt mert hibát jelzet.(kód:43)"
Nem tudom már mit csináljak. Lehet xp-t kéne vissza tenni rá. Azzal eddig működött minden rendesen.
Szia.
Nem tudom, mit töltöttél le, nézd meg ezt, hátha : ftp://ftp.dell.com/video/R153383.EXE
(Ftp link, ki kell másolni és egy böngésző cimsorába beileszteni)
Ebben kibontás után a \Packages\Drivers\Display\LH_INF\CL_45540.inf filében szerepel a hardverazonositó ezen része : PCI\VEN_1002&DEV_7145&SUBSYS_20031028&REV_00
Sok sikert.
Üdv.
Köszi a segítséget, végül megoldódott a probléma.
Tettem rá egy win 7 32 bites op rendszert, és a vistahoz való drivert letöltöttem. Valahogy elfogadja és futtatja. Sikeresen megy végre a videokártya.
Köszi a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!