Miért nincs hang a számítógépen?
Nemrég feltelepítettem egy windows xp-t a gépre, 2 problémám van vele. Az egyik az hogy angol bár ez annyira nem zavaró viszont az már sokkal inkább hogy nincs hang se...
Feltelepítettem a hangkártya illesztőprogramját de így sem jó. Olyan mint ha nem lenne feltelepülve mégse. Pedig a telepítés végén Finish majd újraindul a gép ahogy kell.
A hang beállításainál nem lehet semmit csinálni mert minden szürke. A tálcán az óra melett nincs ott a hangerő gomb se. Ha pedig egy zenét megnyitok Windows Media Playerrel akkor a következő hibaüzenetet kapom: Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly.
A hangkártyám pontos neve: Realtek ALC662 @ ATI SB600
Letöltött driverrel is próbálkoztam és a saját CD- vel is.
A hangfal 100% jó mert teszteltem.
Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem egyszer volt hasonló, és véletlenül az hangkártya install előtt feltelepítettem egy codecet, ami benne volt a telepítőbe.
3 napig kerestem, mire megtaláltam.
Lehet nálad is ez a gond.
Amúgy win 7 miért nem jó, az xp már kicsit elavult.
És akkor ezt a Codec-ot le kellene törölnöm? :D
Amúgy lesz win7 em csak sürgősen újra kellett telepítenem mert fájlokat kellett kimentenem. Fontos volt :D
Nemsokára kapok egy win-7 et majd fel is teszem csak ideiglenesen van ez, de én megőrülök hogy ha úgy kell itt ülnöm hogy nem tudok zenét hallgatni :D
Viszont akkor is megőrülök ha nem ülhetek itt :D
(Sok szerkeszteni való képem van...) :)
Nem telepítettem fel semmit szerintem csak a drivert.
Fogalmam sincs mi lehet a baj :S
Nincs hangerőikon a tálcán:
Nem települt a hanegeőszabályozó (sndvol32).
Tedd be a Win telepítőt.
Írd a futtatásba : cmd
Parancssori ablakba a következőket (mindegyik után enter)
C:
cd i386
expand sndvol32.ex_ c:\windows\system32\sndvol32.exe
Majd jobb klikk a tálcaikonon , hangtulajdonságok/ audio, alapértelmezettnek add meg az realtek AC97-et.
Nézd meg a hangfalbeállításait is, lehet rossz helyre adja ki (fejhallgató,sztereo,5.1,...)
ha nem oldja meg.
"Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device"
Ez arra utal, hogy hibás a driver.
Nézd meg az eszközkezelőben:
Futtatásba: devmgmt.msc
Eszközkezelőben távolítsd el a kérdőjeles driver-eket és telepítsd újra a hangkártya driver-t.
Ezek után sem jó akkor rossz / hibás driver-el próbálkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!