Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows XP felhasználók! Mit...

Windows XP felhasználók! Mit szerettek az XP-ben, és miért nem frissítitek a gépeteket frissebb Windows-ra?

Figyelt kérdés
Én is XP-t használtam 10 évig. Szívesen frissítettem volna a gépem, ha elbírta volna az újabbakat. De az a gép szeptemberben tönkrement, onnantól karácsonyig Windows 7-et, karácsony óta Windows 8.1-et használok és imádom.
2014. febr. 5. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Szívesen frissítettem volna a gépem, ha elbírta volna az újabbakat"

Itt a top1 ok, amiért nem frissítettek az emberek.

Aztán a másik legnagyobb ok a kompatibilitási problémák (X program lehet csak XP-n megy el).

2014. febr. 5. 17:17
 2/4 anonim ***** válasza:

ha ez igaz (bár erősen kétlem) "Én is XP-t használtam 10 évig" akkor nem vetetted volna fel itt, ezt a kérdést.

("max. 10 éves lehetsz, ha erre a kérdésre komoly választ vársz"... ekkor pedig nagyon úgy tűnik, hogy már a bölcsődben is az XP ringatott álomba!)

2014. febr. 5. 17:21
 3/4 P.O.C. ***** válasza:
100%

Sokaknak nincs választásuk. Pl otthoni felhasználó, és nincs pénze korszerűbb gépre. Vagy céges felhasználó, és nincs pénze új hardverre és kompatibilis szoftverekre.

A másik csoport, akiknek simán bírná a gépük. Azok olyanok lehetnek, mint a Linux -ot köpködők tábora. Éri őket pár kudarc, és azonnal feladják. És utána egyből ők lesznek a legokosabbak, hogy az XP milyen jó, a nála újabbak meg milyen szarok.

2014. febr. 5. 17:22
 4/4 anonim ***** válasza:

indoklás:

2005-ben..., (akkor váltottam a DOS-ról, de előtte már munkára használtam a Commodore 64 és ZX Spectrum 128 gépeket is!) ...amikor a jelenleg is használt PC-t összeállítottam, a megvásárolt hardverek és szoftverek ára megközelítette az 1 millió Ft-ot.

Az idő közben és az elkövetkezendő időben… meg hibásodó (tt) hardver elemeket, ameddig kapható lesz hozzájuk kompatibilis, újabb nagyobb teljesítményt nyújtóra cserél(t)em. (eddig cserélve: 2x256 KB RAM helyett 2x1GB, 1magos CPU helyett kétmagos, 160 GB HDD helyett, előbb 320, majd 500GB kapacitású, + új hálókártya és hangkártya.)

…De, könyörgöm, miért cseréljem le a már a kiismert, ”kisujjamban lévő” és az igényimet tökéletesen kielégítő legálisan megvásárolt szoftvereimet? (Office 2003, PS. CS2, Sony Sond Forge, HDSentinel stb…) próbáltam az ”őskövület XP/Office2003” után megjelenő Vista-t, és az Office 2007-et is, amikor még lehetett volna legálisan, minimális költséggel ezekre váltani, de egyáltalán nem nyerte meg egyik sem a tetszésemet. Nem mellékesen, az „őskövületek” már nem tudnak olyan ”hisztit” produkálni, amit rövid időn belül, ne tudnék külső segítség nélkül is rendezni, és millió portable alkalmazás, csak ezen fut. Boot időm, ezen az öreg PC-n 5-10 mp! (BootVis, Bootlog XP) minimálisan szükséges telepített alkalmazás mellett. Arról nem is beszélve, hogy az újabb Op. Rendszerekhez már nem léteznek az ”őskövület” hardverekhez meghajtó programok, driver-ek.

A kérdésedből kiindulva, az is egy kérdés lehet, hogy nagyon sokan, akik megengedhetnék maguknak anyagilag, miért eredeti stílbútorokkal rendezik be a lakásukat. (miért is ragaszkodnak hozzá?, …elképzelhető, hogy értékesebbnek tartják a mai, bútoroknak csúfolt torzszüleményeknél?!) vagy vegyük a veterán gépjárműveket. Nem hiszem, hogy bármelyiket is elcserélné a tulajdonosuk, egy mai modern modellre…

Kérdésed felvetheti még, hogy a leendő párkapcsolatodra is érvényesnek tartod majd azt, hogy mindig a legújabbat ”imádom”. (ha pl. az is idősödik, lecseréled mindig a legújabb (legfiatalabb) verzióra?

2014. febr. 6. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!