Hogy csináljam?

Figyelt kérdés

Sziasztok van egy win8 és linux mint debiana gépemen( lenovo g500. De még fel szeretnék még egy ubuntut. Gondok voltak a linuxal a laptopomon. Nem akart rendesen menni pl szívta az aksit bejelétkezéskor sötét képernyő... De nomodesettel működöt,de pár funció nem. Próbálgattam több linux disztrot manjrao lubuntu ubuntu. De csak az lmde ment rendesen. Utána frissítettem és a 3.10 linux kernelel már ott gondok voltak,de a 3.2.04-es kernelel tökéletesen megy. Három kérdésem lenne:

1. Ha már van egy linux-swapom akkor kell külön csinálnom egyet az ubinak/vagy nem kell?

2. Feltelepíteném az ubit nomodesettel és beállitanám,hogy azzal induljon,majd letölteném azt 3.2-04-es kernelt feltelepíteném elvennem a nomodsetet. és megnézném,hogy most jó lenne az ubi.

3, Hol tudom letölteni/telepíteni a 3.2.04es linux kernelt?

A gépem és a jelenlegi particiók [link]

Javítsatok ki ha valamit rosszul tudok.

Köszönöm a segítséget.

2014. febr. 1. 13:49
 1/1 Csxeba ***** válasza:

1 nem kell másik swap

2 miért akarsz frissebb kernelt? csomó szívás lesz vele, azt használd, amit alapból az Ubihoz adnak.

3 egyébként a www.kernel.com-on vannak a Linux kernelek.

2014. febr. 2. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!