Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Samsung Galaxy S4 i9500 vs i9505?

Samsung Galaxy S4 i9500 vs i9505?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy új telefont és úgy gondolom hogy az S4-es ez tökéletes választás lenne hiszen haverom S4 minijéért is odavagyok. A kérdést azért teszem fel mert nem tudom mi igaz, mi nem (ezért légyszíves olyanok írjanak lehetőleg akik nagyon értenek hozzá vagy van ilyen termékük).

i9500:

-Exynos 5 Octa (állítólag ez az eredeti Samsung) proci van ez 8 magos (4 mag A15 1,6 GHz és 4 mag A7 1,2 GHz)

- nem képes 4G-re

i9505:

-Qualcomm Snapdragon 600 4 magos és 1,9 GHz

Na most a kettő közül melyik jobb a teljesítményben, azaz melyiken futnak jobban a játékok/programok?

Több cikket is elolvastam amit még a készülékek megjelenésekor írtak és az i9505-ről azt írták hogy sokat gondolkozik és már a bejelentkezés, kamera megnyitása stb... is nagy probléma számára így ezeken akár 1-2 másodperceket is gondolkozhat, ez igaz?

Kérlek titeket javítsátok ki azt amit rosszul írtam és melyik a jobb a kettő közül?

2014. jan. 24. 01:03
 1/2 anonim ***** válasza:
i9500, 8 mag többet tud, de szerintem többet is fogyaszt. A 4G meg kit érdekel? Van 8 város, ahol van, és a 3g is gyors. Nekem S3 van, ugyanaz szinte, én fel sem ismerem az s4-et, mert szinte egyformák, és azon sem akadozik semmi, a komolyabb játékokat is jól viszi, és az új frissítésének köszönhetően tudja azokat a dolgokat, amiket annak idején még az s4-nél reklámoztak.
2014. jan. 24. 08:45
 2/2 anonim válasza:

Engem is foglalkoztat a különbségek összegyűjése. A korábbi utánolvasások alapján a következőre jutottam:

A 8 magos i9500 is a gyakrlatban "csak" 4 magos, ugyanis a 8 mag egyszerre nem üzemel. Ez azt jelenti, hogy amikor nincs szükség nagy erők mozgósítására, akkor 4*1,2 GHz mag üzemel, aminek viszont alacsony az energia felhasználása az alacsony órajel miatt. Amikor egszerre több rogram fut, vagy nagyobb erőforrást igánylő művelet zajlik, akkor a munkát átveszi a 4*1,6 GHz mag, ekkor csak ez a négy működik, szemben az i9505 4*1.9GHz-ével.

Így tehát elvben az i9500 picit lassabb, de energiatakarékosabb (tovább bírja az aku), az i9505 pedig gyorsabb, de mivel nincs "pihenő mód", gyorsabban merül.

A másik alapvető különbség, hogy még az i9505 LTE képes (azaz a mobilnetet -megfelelő lefedettség esetén- elképesztő sebességgel kihasználó), az i9500 FM rádióval szerelt.

És akkor a saját vélemény: szerintem az LTE funkció még 3-5 évig nem lesz érdemben elterjedt. A mindennapi használathoz tökéletesen elég a 3G, letöltögetni pedig wifi mellett mindkettő egyforma sebességgel tud. Az FM rádiót én magam fontos funkciónak tartom, bár van, akinek egyáltalán nem számít előnynek. Emellett mindkét telefon csúcsgép, biztos vagyok benne, hogy bármilyen jelenjegi alkalmazás boldogan elrohan a "lassabbon" is. /Ráadásul ahány teszt, annyi eredmény, van ahol a 9500 a gyorsabb, szóval átlag, vagy annál kicsit okosabb :) felhasználónak nem jelent észrevehető különbséget./

Ergo én a 9500-at venném...

2014. jan. 30. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!