Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szeretnék egy szervergépet...

Szeretnék egy szervergépet beüzemelni itthon, csak nem tudom, hogy és miként kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés

Szóval szeretnék egy szervergépet üzemeltetni itthon. Úgy kéne összerakni, hogy minél kevesebbet fogyasszon, de erős legyen. Amik futnának rajta:

1db SAMP Szerver (60+ slot)

1db Minecraft szerver (60+ slot)

3-4 TeamSpeak3 Szerver

1-2 Weboldal

Pénzügyileg minél olcsóbban szeretnék kijönni. :)

(alaplap van, 4xDDR3, LGA1155)

Még egy kérdésem lenne. Szerintetek WinXP-t lehet használni szerver op. rendszerként, vagy ajánlott a Linuxot kitanulni?

Válaszokat előre is köszönöm!

2014. jan. 20. 18:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha te egyszerre akarod ezt a terhelést ráereszteni, szerintem nem lesz elég a 20 Mbit/s, de ne legyen igazam.
2014. jan. 20. 21:52
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem 100%, hogy ennyi szervert fogok futtatni egyszerre.

Egyébként körülnéztem és olcsónak+jónak az Intel Celeron G1620 processzor találtam, ami keveset fogyaszt és nagyon sok pozitív kommentet kapott több helyen is.

2014. jan. 20. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!