Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Biosban hol lehet a ventilátor...

Fretro kérdése:

Biosban hol lehet a ventilátor sebességén állítani?

Figyelt kérdés

Bios verzió: R01-A 1B

Alaplap típus: FUJITSU SIEMEN ESPRIMO Mobile V5505

Tulajdonképpen azt szeretném, hogy jobban hűtsön a laptopomon a CPU hűtő. Hiszen csak ez az 1 van rajta gyárilag beépítve, elég nagy a melegedés használat közben.

Egy másik kérdés is egyben: Nemtudom van e a GPU-mon érzékelő chip, ha van milyen progival tudom mérni a hőmérsékletét?

Válaszokat előre is köszönöm!

2014. jan. 12. 09:05
 1/3 csacsi2 ***** válasza:

AIDA64 el megnézheted a géped paramétereit, érzékelőit!

A Biosban FAN Speed -nél állíthatod a fordulatot.

Általában automatikusan szabályozza és ha meleg max-on porög! (az 1 ventillátort az 1 burkolathűtésre érted gondolom!)

Nem mindegyik biosban lehet állítani (enyémen sem), de nem túl nagy pénz + ventillátor bele, a hűtés (élettertam) oltárán!

AIDA64 -el a többi hőm. értékeket is ellenőrizd, a túlmelegedés nem tesz jót!

2014. jan. 12. 09:16
 2/3 A kérdező kommentje:

Az 1 ventillátort a gyári CPU hűtőre értettem.

Az a baj a gyártó oly rosszul álította össze a gépet, hogy a a 4 év alatt nem nagyon sikerült kipucolnom a hűtőjét, mert eléggé belevan süllyesztve a burkolatba.

Szerelővel is próbálkoztunk már, de mikor meglátta, azt mondta nemvállalja a felelősséget ha szétszedi össze is tudja rakni.

2014. jan. 12. 10:10
 3/3 csacsi2 ***** válasza:

Rá van írva a ventillátorra a fordulatszám. Ezt nézd meg és az aida-val ellenőrizd. Valószinü max-on pörög csak elkoszolódott a hűtőborda, azt kellene kipucolni, porszívóval,sűrített levegővel...

Nem tudom milyen szerelő mond ilyet de nem lehet nagy szaki. A hűtőbordát nem feltétlen kell eltávolítani a processzorról, csak a ventillátort a hűtőbordától, hogy hozzáférj.

Nem tudom mi romolhat el közben, max leválik a borda a proc -ról és újra kell pasztázni, ami meg amúgy is ajánlott, ha túlmaelgszik.

Nekem is ház hűtés nélküli pc-m volt, azóta vettem bele HDD-t,tunerkártyát és melegedett is, kellett hozzá a +ventillátor!

Nézd meg a merevlemezhőmérsékletet is (meg akkor már mindent (fesz.értékek,stabilitás...).

2014. jan. 12. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!