Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem használja az alaplap...

Miért nem használja az alaplap a teljes cpu-t?

Figyelt kérdés
Valamelyik nap feltettem egy új drivert a vga-ra, azt azzal baj volt beakadt a gép meg minden, aztán észrevettem azt, hogy szaggatnak a játékok , amik eddig ultrán mentek. Megnéztem, hogy játék alatt hogy szuperál a gép, és nagyjából tudom, mert mindig figyelem azt, hogy kb mennyit terhel a játék, és 60% helyett a proci 100% ment. Arra gyanakszom, hogy bios probléma van, de amikor a biost lefrissítettem, akkor sem változott semmit pedig minden biost kipróbáltam, eredetit, újat, régit, mert már volt ilyen probléma a gépemmel és a szerelő a bioson csinált valamit. Így sem megy rosszul a gép de a 3ghz helyett 1,2ghz-en megy. Amúgy a gépemben van egy ASUS P7H55M-PRO A MOSTANI BIOS 1604, 6GB RAM, GIGABYTE GTS450OC 1GB GDDR5 MOST 314.22 VERZIÓ VAN AMIT MEG FEL AKARTAM TENNI AZ MEG 331,8 VERZIÓ VOLT, INTEL CORE I3-540. A gépemen 64bites windows 7 van amit tegnap újra tettem.

2014. jan. 7. 16:12
 1/3 Mr. V. ***** válasza:

Ha dual a procid, akkor elképzelhető hogy a dual rész vezérlőjét törölted, vagy megsérült és ezért csak a proci felét használja, ami 100%-on pörög, mégis lassú.

Célszerű az alaplaphoz/procihoz mellékelt gyári CD-ről feltenni a hozzá való drivereket, vagy a gyártó oldaláról beszerzni. Nem mindig a legfrissebb a legjobb!!!

2014. jan. 8. 14:00
 2/3 A kérdező kommentje:
A magok mennek csak nem 3GHZ amúgy már újratelepítettem az alaplapot de semmi. A procihoz meg nincs cd.
2014. jan. 8. 16:11
 3/3 tamasbatta válasza:
Nekem is ugyan ez a problémám.Tegnap vettem egy 2.50Ghz-s procit de csak 1.20Ghz-t használ.(a BIOS-ban néztem)Sikerült orvosolnod a problémát?Ha igen hogyan?:)
2016. jan. 23. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!