IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL típusú kékhalál esetén mi a megoldás?
(Nem értek a gépekhez)
NEM TUNNINGOLT
XP SP3
Core2Duo 3,00Ghz
4Gb Ram
nvidia GT630 1Gb
kékhalál leállás:valójában újraindulás is lenne,de 4 éve driver kékhalál miatt ki lett kapcsolva.
Techn.inf.:***STOP(0x0000000A,0x00000023,0x00000002,0x00000000,0xE0BD8623)
Részletes leírás:
November végén kezdte,napi 2-3x,csak program(többféle játékon is külön-külön)futtatás közben jelentkezik pár perc eltelte után(hálózat letiltva),magától az XP soha sem csinálja ezt.
Hardver telepítve közvetlen előtte nem volt.A videokártya 1 éves,gyári driverekkel működik.
Tesztelés:
VideoRamot,Ramot teszteltem(a Ramot össz.5 órán keresztül a memtest86 és prime95-tel) a memtest86-tal még folytatom pár órán keresztül.
CPU,GPU hőmérsékletek nem haladják meg a terheléskor az 55C°-ot,de nem ismerem mi itt határ a leírt kékhalál kialakulásához.
Tápot még nem néztem,de nem is tudom,hogy lehetne.A proci hűtő évek óta a legkisebb fordulaton jár szerelő
által állítva a kisebb zajszint eléréséhez,ugyanezért lett eltávolítva a rendszer hűtője is,3 éve semmi gond a
hőmérséklettel,semmi sípolás,leállás.
Szoftverek:
Sokféle megy,de ilyen gond nem volt még.
Védelem:Zonalarm,az Avast-nál éppen novemberben kellett a reg.-et hosszabítani.Operákat telepítgettem még.
Többéves telepítésű a gép,de a reinstallt szeretném elkerülni.
Milyen hiba felkutatási lehetőségek vannak még a gond elhárítására?
Köszönöm a segítséget!
***Persze,ha nincs más megoldás akkor végül újra telepítés lesz,mert ez roppant idegesítő helyzet.
Az új gép vétel még nagyon távoli dolog:)
Szvsz táp lesz a gond, ha az nem akkor az alaplap. Akár egy venti is okozhatja..
Tehát:
1, nézd át belülről a gépet
2, kölcsöntáp egy próba erejéig
3, alaplap tüzetes átvizsgálása
4, kölcsönmemória egy próba erejéig
5, kölcsönwinyó egy próba erejéig
6, marad az alaplapcsere
Ha már 4 éves az az XP, akkor már épp ideje lenne újratelepíteni. A kék halálok több fele szoftveres eredetű. Ezt az IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hibát meg a legnehezebb felderíteni. Napokat eltölthetnél a felkutatásával, ehhez képes egy újratelepítés 3 óra programokkal együtt.
Másrészről érdemes lenne egy 64-bites Windows 7-et felrakni, ez a konfig dalolva elbírja. Sokkal stabilabb, biztonságosabb mint az XP, és így legalább ki tudod használni az összes RAM -ot a gépedbe. XP-vel ugyanis 3 GB -nál is kevesebbet lát a 4 GB -ból.
Ha csak játék közben csinálja, akkor könnyen lehet VGA driver vagy akár maga a VGA hardveres hibája is.
Ha nem az utóbbi, akkor az újratelepítés meg fogja oldani.
Megoldódott a kékhalál probléma, reinstall segített, azóta folyamatosan futtatom a terhelést okozó programokat gond nélkül.Valami szoftveres defekt lehetett.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!