Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi az a litecoin bányászat?

Mi az a litecoin bányászat?

Figyelt kérdés
Mindenhol irogatják, hogy az új generációs r9 290(x) vga-kat a litecoin bányászat miatt nem lehet kapni. Ez mit jelent és a kettőnek mi a köze egymáshoz?

2014. jan. 3. 07:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Semmi köze a kettőnek egymáshoz, kitalálta valami kretén, hogy talán ez lehet az oka, aztán azóta ez megy a netes médiában. Ugyanúgy nem lehet kapni 650Ti BOOST-ot sem, meg több másik VGA-t. Egyszerűen készlethiány van az év vége miatt, hamarosan helyreáll a rend.

R9 290X-el nem is éri meg litecoint bányászni.

2014. jan. 3. 07:49
 2/4 anonim ***** válasza:

pénzt lehet vele keresni.

A videókártyádat "kölcsönadod a cégnek"(nem viszi el, csak a program használja), aki különböző feladatokra(számítás) használja fel.

Azért az veszik rá, mert gyorsan képes dolgozni.

Hátránya is van, ugyanis majdnem 100% on terhelik le a vga-t és így piszkosul melegszik, hangos(hűtő), és áramot fogyaszt.

2014. jan. 3. 07:49
 3/4 anonim ***** válasza:

1: Az új szériás AMD kártyák (így a 290/290x) igen is nagyon jók litecoint bányászni. [link]

2: Nem cégnek adod kölcsön a kártyád, hanem kriptográfiai feladatot oldasz meg vele egyedül vagy többed magaddal, neten összekapcsolva. [link]

Kérdésre: A fenti linket olvasd át rendesen. Litecoin is nagyon hasonló. Ja, és ne kezdj bele, már túl sokan csinálják.

G.

2014. jan. 3. 09:20
 4/4 A kérdező kommentje:
értem köszönöm a válaszokat :D, nem azért kérdeztem mert beleakartam kezdeni csak a csapból is ez folyik, gondoltam rákérdezek már :)
2014. jan. 3. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!