Hogy tudnám működésre bírni az 5.1-es hangfalszettem Linux alatt az 5.1-re?
Lenne egy olyan problémám, hogy linux alatt sehogysem tudok rendes 5.1-et kicsikarni a rendszerből. A center, és a mélyláda csatornája egyszerűen néma. Csak úgy működik mind a 6 hangfal, ha a rendszerben 7.1-et használok, és átdugom a mélyláda, és center jack kábelét a szélső hangszórók foglalatába. Így viszont ezeknek a jeleit kapja meg a hangfal, és borzasztóan szól. A kérdésem az lenne, hogy mit tudnék kezdeni vele, hogy ténylegesen 5.1-ben szóljon? A Linux egy 64 bites Mint 16 (Xfce változat), a hangrendszer PulseAudio (átállítási lehetőséget nem találtam), a hangkártya egy Creative Sound Blaster X-fi Titanium PCI-E, a hangfalszett pedig Genius SW-HF 5000. A Creative által kiadott drivert még sosem tudtam feltenni.
Előre is köszönöm!
rakd össze normálisan ahogy annak kell lenie a házimozidat és win7 be tudok segíteni. megkeresed a vezérlőpultban a hang a hardver és hangot éd ott a hang-ot nyitod meg. ott tudod állítani nekem a minőség cd mer amugy nagyon ropog szar integrált hangkari.(asusf5v)de próbáld meg hogy frissited a drvert akkor helyreál.
elsőnek próbáld meg dvd-ről vagy másról hogy úgy szól e szépen. ha ugy sem akkor ott van a kutya elásva
@1: Ha nem tűnt volna fel, Linuxról van szó.
@Kérdező: A driverhez van egy README fájl, abban van leírva, hogyan kell telepíteni.
#1: A Windowsnál minden hibátlan, átkötnöm sem kellett.
#2: Megpróbáltam már sokszor, de amikor a make parancsot kéne végrehajtsa a Linux, hibával megáll. Viszont azóta rájöttem a megoldásra: A Pulse daemon.conf, és default.pa fájljait kell módosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!