Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 7 újratelepítése...

Windows 7 újratelepítése előtt és utána mik a teendők?

Figyelt kérdés

Tudom nagyjából, hogy miként kell újratelepíteni, de a biztonság kedvéért megkérdezem. Van egy C és egy D meghajtóm, a C-n van a rendszer, a D-n pedig a különböző adatok. Megszereztem a Windows 7-et (Windows 7 SP1 AIO x86 Integrated November 2013 IE11 Hungarian), kiírtam DVD-re. Azt tudom, hogy berakom a DVD-t, utána meg kell nyomni vagy a F8-at vagy az F12-t, hogy arról bootoljon. (Ha valamit rosszul írok, légyszi szóljatok.) Utána installálás/telepítés, és kiválasztom, hogy Custom (advanced). Ezután formázni kell a kiválasztott C-meghajtót? És ugye ilyenkor a D-n lévő adatok nem vesznek el? Ha pedig formáztam a C-t, mehet is rá a Windows? (Alapból is Win7 van most rajta.) Miután feltelepítette ugye fel kell tenni a különböző programokat, stb. Olvastam, hogy wifivel lehet probléma. Én is wifit használok a laptopomon (Fujitsu Siemens Amilo Pi2512). Valami driver-telepítést olvastam, hogy az kell hozzá. Ez hogy működik? És ha kész a telepítés, meg feltelepítettem a programokat, mi még a teendő a normális működéshez? (Microsoft Toolkit-tel aktiváláson kívül)

Köszönöm szépen a segítséget!

2013. dec. 29. 13:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerezd be előre az összes megfelelő drivert (ha nincs driver cd-d). Telepítés után használj DAZ loadert. link: ***** (és itt keresd meg a letöltést)

Biosban állítsd be a boot sorrendet úgy, hogy 1. cd/dvd 2. hdd/ssd. Gondolom neked a D meghajtó nem partíció, hanem merevlemez. Jobb, ha leformázod a C meghajtót NTFS-re, mert így nem maradnak még véletlenül se töredékek a régi win7-ből. A D-n minden megmarad.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2013. dec. 29. 13:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Inkább leírom az elejéről a dolgot:

-Lemented a még kellő adataidat a C:\-ről.

-Az internetről letöltöd a laptopodhoz szükséges drivereket. (Még most döntsd el, hogy 32, vagy 64 bites rendszert szeretnél-e feltenni! Ezekről lentebb is írtam kicsit)

-Ezeket is lemented.

-Újraindítod a gépet, és a lemezről indítod ezúttal.

-Végigmész a telepítőn egészen addig a pontig, míg meg nem kérdezi, a Windows melyik variánsát akarod telepíteni. Itt figyelj arra, hogy van X86-os, és X64-es. Akkor válaszd az X64-est, ha minimum 4GB RAM van a laposban. (Ennek megfelelően tölts le drivert!)

-Tovább mész, és az egyénileg adod meg, hová települjön.

-Itt először törlöd a régi C:\-t, és "A rendszer számára fenntartott" megfajtókat, majd az így keletkező üres helyen csinálsz egy új meghajtót.

-Folytatod a telepítést.

-Ha már fut a Windows, tedd fel a drivereket. (Ez olyan, mintha programot telepítenél, csak elindítod a telepítőt)

-Most tedd fel a programokat.

Dióhéjban ennyi.

2013. dec. 29. 13:37
 3/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Innen jó, ha letöltöm a drivereket?

[link]

Itt azt írja, hogy csak Vista jó hozzá, de gondolom Win 7-tel is működni fog, nem?

És innen mindent le kell tölteni, vagy mi alapján? Elég, ha a D-re mentem?

Köszi előre is!

2013. dec. 29. 14:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez a legjobb választás a letöltésre. A Vistás driverek is jók, mert ebből a szempontból Vista 99% = Win 7. Simán átmásolod őket a D-re.
2013. dec. 29. 14:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Nagyon jó, köszönöm!

Egy utolsó kérdés: egyes kategóriánál (pl. Flash-BIOS, LAN, Documentation) több letöltési lehetőség is adva van. Mindegyik kell?

2013. dec. 29. 14:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A bios driver nem kell
2013. dec. 29. 14:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Lanból viszont az összeset szedd le (biztos, ami biztos, mert enélkül nem lesz neted)
2013. dec. 29. 14:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a segítséget!
2013. dec. 29. 16:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem jók az ilyen taknyolt verziók,ncoreról egy MSDN Windowst szedj le
2018. márc. 30. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!