Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Támogatja ezt a procit az...

Támogatja ezt a procit az alaplap?

Figyelt kérdés

Alapalap: Abit BD7III

Proci: Intel Pentium 4 3.6GHZ

Szóval megnéztem Google-ön, hogy támogatja e és azt írta ki, hogy támogatja ez a linkje: [link] és akkor egy intel celeron 2.4ghz-s procit szeretnék cserélni egy Intel Pentium 3.6GHZ-re a kérdés befogadná a gépem?

2013. dec. 28. 15:35
 1/8 anonim ***** válasza:
A BD7III egy Socket 478-as lap. 3.06-os P4 belemegy (hisz ezt írja is az általad is linkelt oldal), viszont 3.6 GHz-s P4 csak 775-ösből volt, az meg fizikailag sem megy bele.
2013. dec. 28. 15:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Tehát tudsz konkrétan mondani valamit a prociról? Most ez az Intel Pentium 3.06-os bele megy? Mert konkrét ezt néztem ki [link] És ez bele megy?
2013. dec. 28. 15:45
 3/8 A kérdező kommentje:
És direkt 3,2GHZ
2013. dec. 28. 15:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Oké, ahogy nézem, laikus vagy. Nincs ezzel probléma, viszont akkor inkább azt írd le, hogy mi a célod, mert könnyen pórul járhatsz.

Abit BD7III egy régi alaplap, legmodernebb processzor belé (a 3.06-os P4) is lassan 12 éves lesz, ez pedig számítástechnikában óriási időnek számít. SATA sincs rajta, memóriából csak DDR1-et támogat, videokártyából is a jópár éve elavultnak számító AGP-t lehet csak bele tenni.

Ahogy már írtam, Socket 478-as foglalat van rajta, ebbe csak és kizárólag Socket 478-as processzort lehet beletenni (abból is csak a 400/533MHz-es FSB-seket, amelyből a legerősebb a 3.06-os). 3.6GHz-es P4 775-ös, most linkelt pedig (bár nem jön be az oldal) 1155-ös foglalatot igényel, azaz ezekkel nem tudsz mit kezdeni.

Erre a gépre már nem nagyon érdemes költeni, nem fogsz nagy változást elérni. Családnál van egy 3.6-os Pentium D (ami lényegében egy kétmagos Pentium 4), már az is eléggé a tűréshatáron mozog szimpla internetezés során is (Isten áldja a Flash-sel megpakolt honlapokat), ez meg még sokkal gyengébb annál.

2013. dec. 28. 16:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Őszintén van egy játék az a neve, hogy Minecraft és erre van egy mód aminek a neve Tropicraft és így ez a mód elég igényes és nagyon gyenge rá a proci+ az is, hogy nem elég, hogy így szaggat de még videózni is szeretnék csak ez a proci nagyon gyenge szeretnék keresni de sehol sem találok ennyi legalább egy 3.2ghz-set találnék amit támogat a gép csak annyit tudok, hogy az alaplap: Abit BD7III és a proci: Intel Celeron 2.4ghz és ezt szeretném átrakni 3.2esre csak nem tudom melyiket tudsz küldeni egy linket egy olyan prociról ami bele megy ebbe a gépbe és megvab 3.2ghz?
2013. dec. 28. 16:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Még egyszer: nincs olyan processzor, amelyik legalább 3.2GHz-es, és belemegy ebbe a lapba. Többször is írtam, hogy ebbe a 3.06-os a legerősebb, ami rakható, és ezzel te videót felvenni sehogy nem fogsz.
2013. dec. 28. 16:23
 7/8 A kérdező kommentje:
De a 3.06-os erősebb mint a 2.4-es nem?
2013. dec. 28. 16:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, természetesen erősebb, de nem szabad csodákat várni tőle, idős processzor már ez is, és videót játék közben felvenni biztosan nem tudsz vele.
2013. dec. 28. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!