Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit jelent ez a videókártyánál?

Mit jelent ez a videókártyánál?

Figyelt kérdés
Hali! Túl vagyok egy új windows feltelepítésén. Nem rég szert tettem egy HD 7770 videókarira, azonban én eddig APU-t használtam. Most viszont elég érdekes dolgot mutat a dxdiag.. 4 giga memóriát ír a videókártyának. Most akkor duálba használja a kettőt? De az sem lehet 4 giga.. mind a kettőnek 1-1gb memóriája van. Vagy most nem értem. Azért lenne jó erre valami ésszerű magyarázat, mert a játékoknál is érzem, hogy valami nem oké. ( Mellesleg hozzátenném, hogy a memóriából nem vesz el semmennyit sem, tehát nem is értem honnan szedi azt a 4 gigát?) Esetleg hibásan mutatja? Előre is köszi:)

2013. dec. 28. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:

RAM-ból veszi, elvileg a dobozán fel is van tüntetve, hogy mennyi memből mennyit vehet el. Hyper Memory a technika neve:

ilyesmi értékeket ad át: [link]

2013. dec. 28. 13:03
 2/4 anonim ***** válasza:

A dxdiag mindig többet mutat, gondolom hozzáadja a memóriából szükség esetén kölcsönözhető mennyiséget is (persze ez nem sokat ér, de van rá lehetőség). Nálam is 4GB memóriát ír a dxdiag a 7850 2GB-os karimhoz. A kis gépben egy HD7770 1GB lapul és ahhoz 2416MB-t ír (talán mert ott még 32 bites oprendszer van, így nehézkesen egészítené ki még elméletben is +3GB-tal a videokártyát).

Szóval azzal ne törődj.

2013. dec. 28. 13:05
 3/4 A kérdező kommentje:
Az APU tudom hogy elvesz elvileg. De egyrészt a windows nem tünteti fel, hogy elvenne, továbbra is 8 giga ramot ír, viszont a vga-nak is 4-et. Az megoldhatja a problémát ha kikapcsolom az APU-t és teljes mértékben a HD7770-et használnám?
2013. dec. 28. 13:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez esetben nem tűnik túl megbízhatónak. Akkor köszönöm a válaszokat!:)
2013. dec. 28. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!