Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudom megállapítani,...

Hogy tudom megállapítani, vagy miből látszik, hogy egy neten található kép jogvédett-e?

Figyelt kérdés
2013. dec. 19. 03:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha két naponta megkérdezed akkor sem változik semmi.

Látom nagyon választ akarsz kapni erre ezért átolvastam a jogdíjra vonatkozó rendeleteket és Az ún. "előadóművészi internetes" jogdíjakban találtam neked egy megnyugtató mondatot idézem: "A jogdíjközlemény alkalmazása szempontjából üzletszerűnek nem minősülő felhasználásért a szolgáltató nem köteles előadóművészi jogdíjat fizetni."

Amennyiben későbbiekben esetleg érdekel a videóra vonatkozó rész is : " A jogdíjközlemény lehetővé teszi, hogy a "kisfelhasználónak" minősülő szolgáltatók - szűk körben és ellenőrzött feltételek mellett - legfeljebb 10 előadásrészletet előadóművészi jogdíj megfizetése nélkül is feltegyenek az internetre"

A kérdésedre a válaszom- sehonnan nem tudhatod.

A nagyobb fényképfeltöltő/megosztó portálokon pl picassa a feltöltött képeknél egy pipával jogvédetté teheted a képedet és közös szerzői jog illet meg téged.Tehát a javaslatom az hogy ilyen oldalakról ne tölts le képet.

Minden valamire való szerző vízjellel látja el a képeit és nem publikálja a neten az eredeti képméretben hanem csak a kicsinyített változatát.

2013. dec. 19. 07:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod!
2013. dec. 20. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!