Számitógép inditásakor:disck boot failure, insert system disk and press enter?
Figyelt kérdés
most vásároltam 1 számitógépet és bekapcsoláskor ez az üzenet fogad.ha a cd meghajtó kivan húzva a számítógépből akkor,a számitógép bekapcsol,ha pedig bevan dugva,akkor ezt a hibaüzenetet kapom.változtattam 10 féle képpen a bootolási sorrendet,de semmilyen verzióban nem kapcsol be a számitógép ha bevan dugva(helyesen) a cd meghajtó.a meghajtó kilett másik gépen próbálva megfelelően müködik.mi okozhassa ezt a gondot?2013. dec. 16. 16:52
1/3 P.O.C. válasza:
Új gép vagy használt? Mi a pontos konfig?
2/3 anonim válasza:
Ez a leírás amit itt felvázoltál, még annó IDE kábelen össze kötött, meghajtóknál volt, mikor pl. az optikai meghajtó nem engedte felismerni a HDD -t. (vagy fordítva)
Ott a SLAVE/MASTER kombinálásával lehetett ezt megoldani.
DE "most vásároltam 1 számitógépet" ez erősen azt sugalja, hogy nem IDE -s, mivel ilyent már maximum az újra hasznosítóba visznek...
Tehát mi a hardver konfiguráció!?
Alaplap, HDD, ODD...
3/3 csacsi2 válasza:
Pedig ez nagyon elsőbbségi prioritás gond (master / slave . vagy primary / secondary)ez függ a bekötéstől.
ha IDE vincseszter akkor azon szokott lenni jumperelés ami megszabja hogy miként használható. Boot menüben lesz olyan, hogy pimary, secondary vagy both. Állítsd both -ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!