Hi! Kiadványok szerkesztésére, kisfilmek vágására (+játék) szeretnék notebook-ot vásárolni. Véleményetek szerint melyik a legjobb ár/érték -ben?
1. DELL INSPIRON 5537
2. Asus X550CA-XO631D
3. Lenovo IdeaPad Z510
4. Toshiba Satellite U840W-108
5. SAMSUNG NP300E5C-S06HU
Bár manapság már egyre nagyobb tudásúak a hordozható gépek (hívhatjuk notebooknak, laptopnak, bárminek), de azért kiadványszerkesztéshez és filmvágáshoz nem azt vennék.
Egy masszív asztali gép, minél nagyobb monitorral, inkább való ilyenekre.
Igen, ezzel teljesen egyetértek...és még erősebbet kapok ugyanennyiért (20e), de nekem fontos, h hordozható legyen, mert sokat utazok.
De köszönöm válaszod.
Persze, a "körülmények" kényszeríthetnek megalkuvásra, de egy-két dologra érdemes odafigyelni.
Árakat nem néztem, de a felsorolt típusok alapjában szinte egyformák. Talán a DELL ugrik ki egy kicsit, a 17,3" képernyőméretével, a többi mind 15,6"-os.
De ez a méret is egy kicsit becsapós, hiszen mivel már nem a 4-3 képarány a "divat", az átló mérete kicsit megtévesztő (nem elég magas a képernyő).
A másik, a memória nagysága. A legtöbb 4-8 GB RAM-al kapható, erre érdemes figyelni, sőt a Samsung 2-4-8 GB is lehet. Nagyon nem mindegy, mert komolyabb kiadványszerkesztők, grafikai szerkesztők eléggé szeretik a minél több memóriát. Működnek persze kevesebbel is, csak olyankor néha nagyon belassulnak a rengeteg írás-olvasás miatt, amikor a virtuális memóriát használják.
Áthidaló megoldás lehet, ha az amúgy megfelelő kiépítettségű laptop mellé van - legalább otthonra - egy komolyabb méretű (minimum 21"-os, de inkább még nagyobb) külön monitor. Sőt, nem árt egy normálisabb USB-s billentyűzet, ami alig pár ezer forint, de jóval kényelmesebb a használata, mint a szűkös laptop billentyűzetek.
De mindenképpen kell mellé egy precíz optikai egér, mert a "tapipad" egyáltalán nem jó megoldás.
Végezetül: sokat szerkesztek kiadványokat, egy 23"-os (régebbi, még hagyományos) monitoron, de néha még az is kevésnek tűnik.
Értem.
Nagyon szépen köszönöm válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!