Ha SATA 3-as csatlakozóm van akkor mi kell még ahhoz, hogy az SSD-m 450MB/s-el olvasson/írjon?
Valóban nem mindegy az SSD milyensége sem illetve szerintem a SATA kábel se mindegy (legalábbis az alaplapomhoz külön kábel volt SATA 6Gb/s felirattal).
Másrészt ezeket a gyárilag megadott sebességeket a helyükön kell kezelni. Egy mezei HDD-nek is a max sebessége lehet 100-120MB/s, de csak szekvenciális olvasásban a külső peremen, a gyakorlat viszont ettől jelentősen eltér, különösen sok kis fájl ranndom írása/olvasása alatt. SSD-nél sem mindegy, ráadásul a Sandforce vezérlős meghajtók csak a jól tömöríthető adatoknál érhetnek el ilyen 500MB/s sebességet, tömörítetlen adatoknál kb a felét nyújtják jó esetben (a többi mai vezérlő képességeit nem ismerem). A Crystaldiskmark benchmark sem véletlenül mér többféle sebességet. Tehát gyakorlatban, ha mondjuk egy SSD-ről átmásolnád az mp3 mappádat egy másik SSD-re, akkor nem látnál 450MB/s akkor sem, ha névlegesen tudják is a meghajtók. De nem is ez az SSD fő fegyvere, ha mennyi az elérhető maximum sebesség, hanem inkább a durvább esetekben állja skkal jobban a sarat, mint egy HDD. Pl egy 4k random tesztnél egy normálisabb SSD 10-15x odaver egy normál HDD-nek, ez a nem semmi (nem pedig a 3-4x-es elméleti max sebesség). Ezen felül meg persze az, hogy nincs felpörgési és pozicionálási idő, minden adat egyforma sebességgel érhető el, megszűnik a töredezettség fogalma stb
Félreértés történt.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire fontos, hogy milyen gépem van?
Mert elvileg az is számít.
Vagy ha veszek egy SSD-t és van pl: 256MB ram a gépemben akkor is gyors lesz az SSD?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!