Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Microsoft Excel függvényekben...

Microsoft Excel függvényekben ki jártas?

Figyelt kérdés

Egy boltba szeretnék táblázatot csinálni eladásokról, ahol termék név, ár besz.ár, eladási ár haszon, ilyesmi adatmezők vannak. Szépen számolgatja nekem a napi forgalmat, árrést, viszont egy olyat szeretnék csinálni, hogy egy oszlopot csinálnék amiben megjelölnék különböző termékeket pl x-el és egy külön mezőbe összeadja nekem hogy az adott x-el jelölt adatsornak mennyi az értéke.

Tehát a napi forgalmon túl a kijelölt mezőket szeretném hogy összeadja nekem. Tudom egyesével is ki lehet jelölni, de ha több száz sor lesz a nap végére nem szivesen jelölgetném egyesével.

2013. nov. 28. 10:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Régen tanították, így hirtelen a darabteli függvény ugrik be, de ne kérdezd, hogy mi a módja... Ellenben ott a súgója, mindig azt használtam vizsgákon! :)
2013. nov. 28. 10:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, hogy az összegzendő adatok oszlopa: A2:A10, a jelzés pedig B2:B10. A "B" oszlopban egy x jelzi, hogy számolni kell.

Ezt írd egy eredmény cellába:

=SZUMHA($B$2:$B$10;"x";$A$2:$A$10)

2013. nov. 28. 10:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok, felejtsd el a válaszomat! :D
2013. nov. 28. 10:30
 4/5 A kérdező kommentje:

Én is a darabtelire gondoltam, de az csak azt számolja meg, hogy az adott tartományban hány x van és kiirja hogy pl 33. De nekem olyan kéne amihez lehetne rendelni még értéket, pl keresse meg az x sorban lévő árrés mezőt és azokat adja össze.

Súgóba nem találtam. Ha valaki nagy guru lenne, ne tartsa magába a választ :))

2013. nov. 28. 10:30
 5/5 A kérdező kommentje:

ma 10:28: Nagyon szépen köszönöm, profi vagy!! :))

A probléma megoldva. Lógok egy sörrel :)

2013. nov. 28. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!