Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Program megnyitása adott...

Moszuke kérdése:

Program megnyitása adott "helyen" (x-y) és bezárása feladatkezelő nélkül, (win xp)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

két dolog érdekelne.

1.) windows xp alatt létezik-e mód külső szoftver nélkül, hogy egy adott programot (.exe) a parancsikonjára kattintva x/y koordináta helyen nyíljon meg?

történetesen a bal felső sarokban szeretném.

a program sűrűn kifagy, ezért feladatkezelőben kell lelőni és ilyen formában minden egyes "újranyitáskor" a programablak beljebb próbálkozik picit a képernyő közepe felé.. nem jegyzi meg a legutóbbi pozícióját (ahova én egérrel betettem) ahol épp lelett lőve.

2.) szintén windows xp-re, külső alkalmazás nélkül, (történetesen a fentebb említett programról van szó ismét,) hogy van-e valamilyen mód arra, hogy ezt a sűrűn kifagyó programot a feladat kezelő nélkül kilehessen lőni?

nyilván alt+f4 meg kiiXelés nem segít, mert ugyan az ablak valóban eltűnik de a feladat kezelő meg mutatja, hogy még vígan fut.

valami olyanra gondoltam biztos van valami script, mini alkalmazás, parancsikon, bármi amit txt-ben megírok, és átnevezem exére, vagy nemtudom.:D vagy valami "1_kattintásos_módszer", hogy lelőhessen a programot ha kifagyna és ne kelljen nonstop a feladat kezelőt nyitogatni és onnan lelőni a programot.

és kérlek kíméljetek meg attól, hogy a szoftver szarul van megírva és újra kéne írni:D legszívesebben falhoz vágnám én is.

ez sajnos egy munkahelyi történet, ráadásul ez egy tesztelő szoftver, ami 15+gépen fut... sejthetitek milyen élmény ki-be zárogatni őket, helyére húzni egérrel, felváltva:)

munkahelyi téma miatt nem lehet külső szoftvert alkalmazni(autohotkey sztem megoldaná), azonban ha valami egyszerű mód lenne a két kérdés megoldására azt észre se vennék.

teszem azt egy parancsikon, vagy egy kézzel írt mini script, alkalmazás, új parancsikon, akármi, senkit nem zavarna.

2013. nov. 25. 14:34
 1/1 anonim ***** válasza:

1. külső progi nélkül nincs

2. [link]

2013. nov. 25. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!