Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik a jobb processzor?...

Melyik a jobb processzor? Teljesen laikusként

Figyelt kérdés
sajnos el vagyok veszve a modernebb procik világában pedig csere előtt állnék néztem, úgy árfekvésben i5-ös procira futná viszont van belőle kismillió és nem tudom hogy csak a teljesítményükben különböznek vagy mást is figyelembe kell venni? pl ezek közül [link] vs. [link] melyik a jobb? annak is örülnék ha tudnátok egy ehez való alaplapot tanácsolni nekem köszi
2013. nov. 19. 02:04
 1/4 anonim ***** válasza:

a típusszámban az első szám a generációt jelenti. szóval 4xxx vagy 3xxx az a 4. vagy 3. generációs i5 procikat jelöli. a 4570 tehát újabb, ezért jobb.

az utána lévő számokról (százasok, tízesek) csak annyit érdemes tudni, hogy minél nagyobb szám, annál jobb a procid :D pl. egy 3570 jobb proci mint egy 3470 :)

de a legjobb segítség talán ez az oldal lehet:

[link]

itt a lista feletti kis keresőben megkereshetsz bármilyen cpu típust, és a mellette lévő első szám a nyers teljesítményét mutatja egy bizonyos teszten :) összehasonlíthatod őket

minél nagyobb szám, annál gyorsabb cpu

2013. nov. 19. 02:27
 2/4 anonim ***** válasza:

alaplapnál pedig azt kell nézni hogy milyen a cpu foglalata (ezt szokták az adatai között írni), és ugyanolyan foglalatú alaplapot keresni :) de általában az alaplapoknál is oda szokták írni hogy pl. támogatja a 4. generációs i3/i5/i7 procikat, ilyet keress

igazából onnantól már nincs nagy különbség bennük legalábbis teljesítmény szempontjából. bármilyen átlag alaplap ami befogadja a procidat nagyjából ki is fog hozni belőle mindent

minimális eltérést tapasztalnál egy közepes és egy drága alaplap között sebességben

2013. nov. 19. 02:30
 3/4 anonim ***** válasza:

de a nagyon olcsó alaplapoktól azért tartózkodj, azok nem valami megbízhatóak :) huszon ezres nagyságrendben lehet bőven jókat kapni már, azokat nézegesd

asus, asrock ezek jó márkák :)

2013. nov. 19. 02:31
 4/4 anti paladin ***** válasza:

A két proci teljesítménye nagyjából ugyanakkora, pár % eltérés van csak köztük, viszont a 4570 újabb, fejlettebb, érdemesebb azt venni.

Alaplapot passzolom, de mivel neked nincsenek nagy igényeid, csak arra figyelj, hogy elég usb3, sata3, vidókártya (pci-express) csatlakozó legyen rajta.

2013. nov. 19. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!