Korszerűnek mondható gépem lassan bootol win7-el. MIért?
Figyelt kérdés
Van egy korszerűnek mondható gépem (inteli5,8gb memory, Nvidia Gforce 635m), de eléggé lassú bootolási idővel (win7) msconfigban alig indul pár program, a sok bootolási idejű programokat késleltettem, töredezettségmentesítve, vírus írtva, optimalizálva beállítottam, hogy 4maggal indítson stb, de így is másfél perc bootoloás van. Valaki valami tipp?2013. nov. 12. 14:32
1/5 anonim válasza:
Win8-nál már állítólag optimalizálták a bootolást, az gyorsabb kicsit. Amúgy ha HDD háttértárról indul, akkor az is lehet az ok.
2/5 anonim válasza:
90 másodperc teljesen normálisnak mondható win7-tel.
Milyen fordulaton megy a winyó a gépedben?
3/5 A kérdező kommentje:
5400rpm, az elegendő?
2013. nov. 13. 21:57
4/5 anonim válasza:
Sajnos nem. Bár a modernebbek 7200 fordulaton mennek, de az arra való csere nem hoz annyira látványos sebesség növekedést.
Az áttörést az SSD meghajtó beépítése jelentené, azzal minimum 3 szoros sebesség növekedést lehetne elérni.
A leglassúbb részfolyamat egy mai modern gépben a winchester elérése. Nem is értem, hogy egy 5200-as fordulatú winyót hogy van képe beszerelni a gyártónak, pl egy i5-ös proci mellé?!?
Ha van lehetőséged, egy 250 GB os SSD-t vegyél és arra tedd az op-rendszert, a többi adat legyen a winyón. Meg fogsz döbbenni, hogy mennyire megtáltosodik!!
5/5 A kérdező kommentje:
Én is ssd-ben gondolkodok, beszerelni a cd-meghajtó helyére. a 250gb már lehet veanni 40-ért, mondjuk nemtudom, hogy az mennyire jó.. [link] még nem ástam bele magam mire kell figyelni.. gondolom azért raktak bele csak ilyen kis fordulatszámú vinyót mer én is csak annyit néztem, hogy 1tb és így olcsóbbért lehet eladni, minek strapálják magukat, ha az emberek csak ennyit néznek :D, ha a jobb vinyó miatt kerül 10ért többe lehet más mellett döntök. Köszi az infokat akkor nem is töröm magam a bootolás gyorsításán, mert működés közben teljesen megfelelő a sebesség.
2013. nov. 15. 10:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!