Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Megéri-e a Windowst Linuxra...

Megéri-e a Windowst Linuxra cserélni?

Figyelt kérdés
Mióta gépünk van (10 éve) azóta csak Windows rendszereket használtam. Most Windows 8 van, de már kezd unalmassá válni az egész. Arra gondoltam hogy a Windows mellé feltennék egy Linuxot. Szerintetek jobb mint a Windows? Már nem vagyok annyira nagy gamer mint régebben, de azért pl SimCity, Neverwinter, GTA annak kéne mennie rajta. Megoldható? Mennyire nehéz a rendszer elsajátítása? Nem vagyok kezdő a gépek között, szóval könnyen kiismerem magam, akár angolul is. Illetve milyen Linux disztribúciót ajánlanátok, ami normális grafikus felülettel rendelkezik?

2013. nov. 10. 14:37
1 2 3
 11/21 soccerway ***** válasza:
(látatlanba is sejtem mi volt a gond, a medibuntu tárolót megszüntette aki üzemeltette, ezt kellett volna csak kitörölni a szoftverforrásokból) Na de sok már az off :)
2013. nov. 10. 17:12
 12/21 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg. Bocs kérdező, akkor érdemben válaszolnék is.

A linux jó, sok esetben jobb mint a windows. De ha nem, akkor hajtépés van. Én simán használtam volna, ha nem jön össze ez a baki benne. Mert tetszett, gyors és jó volt. Én személy szerint a Mint-et ajánlanám, több minden van benne mint a Lubuntuban, de tehetsz egy próbát a sima Ubuntu-val is.

2013. nov. 10. 17:17
 13/21 A kérdező kommentje:
És például egy partícióra lehet tenni a két oprendszert? Úgyértem hogy most a C:-n van a Windows, mellé fellehet rakni a Linuxot? Vagy külön partícióra érdemes? Mert a másik partíció nekem 200GB és ott általában játékokat, filmeket tárolok.
2013. nov. 10. 18:58
 14/21 soccerway ***** válasza:
particionálni kell, a 200GB-osat csökkented mondjuk 10GB-al, ami létrejön üres hely abból meg lehet csinálni egy új partíciót a linuxnak. Ha erre telepíted akkor utána indításkor lehet választani hogy linux vagy windows. Ez a legegyszerűbb módja amit egy kezdőnek érdemes, ezután a windows mellett tudnád gyakorolni a linuxot, mert az átszokás nem 1-2 nap mivel sok minden máshogy működik amit tanulni kell.
2013. nov. 10. 19:21
 15/21 A kérdező kommentje:
Először legyen fent a Windows 8 (újra fogom tenni mert már túl sok minden van rajta) aztán telepítsem az OP rendszerből (szal nem bootolással) a Linuxot? (Lubuntut fogok használni)
2013. nov. 10. 19:53
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ne erőltesd...

Bocsi, de a kérdések jellegéből is látszik nem neked való,

és amire használnád, abból is az jön, hogy nem neked való.

Így az marad, hogy maradj a windows -nál, mondjuk a 7 -esnél amíg nem lesz használhatóbb asztali formában is.

2013. nov. 10. 19:59
 17/21 soccerway ***** válasza:
A lényeg ha telepíted, előtte olvass utána hogy megy ez az egész. Nem windowsból kell telepíteni, hanem telepítő dvd- lemezről, vagy lehet rakni pendrájvra is az iso-t úgy gyorsabban is felkúszik a gépre. Rá kell szánni az időt, de youtube-on is vannak videók erről. Röviden, ha utána tudsz olvasni hogy megértsd, ráérsz, megpróbálhatod, ha nem akkor meg jó a windows.
2013. nov. 10. 20:05
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

Utolsó előtti: Egyszer úgyis majd belejövök ebbe is, nincs mit vesztenem, felrakom, megnézem hogy milyen, ha tetszik akkor marad, ha nem akkor meg maradok a win7/8-nál.

2013. nov. 10. 20:17
 19/21 anonim ***** válasza:

"felrakom, megnézem hogy milyen" nem kell felrakni, hogy megnézd! ;-)

Kiírod lemezre, vagy pendrive -ra, és szinte minden disztronak (kivéve a szerver verziók), van live tesztelő felülete, azaz nem kell feltelepítened, csak legyen legalább 512MB RAM a gépedben. :-)

2013. nov. 11. 07:17
 20/21 Tom Benko ***** válasza:
Igen, rengeteget lehet vele tanulni. De próbálj ki több disztrót is, úgy érdemes. A PEBKAC-os srácnak meg javaslom, tegyen próbát mondjuk az ArchLinux-szal. Ott nem lesz sem repó, sem felbontás probléma.
2013. nov. 11. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!