Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Help! Feladtam! Mi lehet a baja?

Help! Feladtam! Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Adott egy ősrégi gép, kb 15 éves lehet. A célnak megfelelt. Egy ideje azzal szórakozott, hogyha a cd v.dvd-meghajtóba lemezt tettem, lefagyott. /Nem a meghajtó hibája, másikkal is ezt csinálta/ Időnként minden tökéletesen ment rajta, aztán folytatta a hülyeségét. Mindegy, ezeket nem túl sűrűn használom.

Aztán elkezdte azt, hogy ha bekapcsoltam a gépet, a monitor nem indult el, hanem kattant kettőt, szóval standby-ba kapcsolt. De ez is csak ritkán volt, máskor meg minden gond nélkül működött.

És most kapok idegbajt, se kép, se hang. Áramot kap, de se a gép nem kezd el dolgozni, se a monitoron nem jön be semmi, standby-ba kapcsol.

/Szakdogát írnék, azért lettem tiszta ideg/

Ilyenkor mi van? Vkinek vmi ötlet? Nem vagyok teljesen hülye a géphez, de itt már megállt a tudomány... help! Menthető vagy kuka?

2013. nov. 3. 17:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem rég már.. bármi rossz lehet.

Szoktad tisztítani? Lehetséges, hogy 20cm por van rajta.. :D

De tényleg.. ALAPLAP! proci, VGA! TÁP! bármi elhasználódhatott. De sima érintkezési hiba sem kizárt valamelyik kábelnél/csatlakozónál..

2013. nov. 3. 17:52
 2/3 A kérdező kommentje:
Por és táp kizárva, de tényleg minden lehet, ettől kapok idegbajt! :-) Nekem nagyon alaplap-gyanús... Csak az a gáz, hogyha azt cserélem, kompletten mindent cserélni kell, mert minden régi fajta és újabb alaplapba nem passzolna. Áh!! Dühít.
2013. nov. 3. 18:21
 3/3 A kérdező kommentje:

Kuka lett belőle... Az alaplap adta meg magát. És mivel tök régi volt a cucc, olcsóbb volt új /ill.másik használt, de működő/ gépet venni.

Köszi, aki válaszolt!

2013. dec. 16. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!