Help! Feladtam! Mi lehet a baja?
Adott egy ősrégi gép, kb 15 éves lehet. A célnak megfelelt. Egy ideje azzal szórakozott, hogyha a cd v.dvd-meghajtóba lemezt tettem, lefagyott. /Nem a meghajtó hibája, másikkal is ezt csinálta/ Időnként minden tökéletesen ment rajta, aztán folytatta a hülyeségét. Mindegy, ezeket nem túl sűrűn használom.
Aztán elkezdte azt, hogy ha bekapcsoltam a gépet, a monitor nem indult el, hanem kattant kettőt, szóval standby-ba kapcsolt. De ez is csak ritkán volt, máskor meg minden gond nélkül működött.
És most kapok idegbajt, se kép, se hang. Áramot kap, de se a gép nem kezd el dolgozni, se a monitoron nem jön be semmi, standby-ba kapcsol.
/Szakdogát írnék, azért lettem tiszta ideg/
Ilyenkor mi van? Vkinek vmi ötlet? Nem vagyok teljesen hülye a géphez, de itt már megállt a tudomány... help! Menthető vagy kuka?
Szerintem rég már.. bármi rossz lehet.
Szoktad tisztítani? Lehetséges, hogy 20cm por van rajta.. :D
De tényleg.. ALAPLAP! proci, VGA! TÁP! bármi elhasználódhatott. De sima érintkezési hiba sem kizárt valamelyik kábelnél/csatlakozónál..
Kuka lett belőle... Az alaplap adta meg magát. És mivel tök régi volt a cucc, olcsóbb volt új /ill.másik használt, de működő/ gépet venni.
Köszi, aki válaszolt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!