Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van még normális böngésző,...

Van még normális böngésző, vagy ideje azon töprengeni, hogy net nélkül is lehet élni?

Figyelt kérdés
Sajna a Firefox haldoklik, egyre lassabb, egyre inkább bloatware. A Chrome nem tiszteli a magánszférát, és csak genya reklámblokkolás létezik alatta. A többin még olyan se. Mi lesz így? Net kell melóhoz meg tanuláshoz is, de lassan nem lesz mivel hozzáférni.
2013. okt. 31. 19:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Pedig valamelyiket muszáj lesz használnod.Operát próbáltad már? Amúgy az emberek 80%-a Chrome-ot hasznnál.
2013. okt. 31. 19:47
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

???

(csak javasolni tudom!)

2013. okt. 31. 20:44
 3/11 A kérdező kommentje:
Sajnos a normális reklámblokkolás egyikben sem megoldott, én pedig ebben nagyon maximalista vagyok. Ezért is vagyok még mindig a Firefox mellett.
2013. okt. 31. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Chrome-hoz is letölthető Adblock Plus, hozzá külső szűrőnek magyar, román, német, ukránt kell beállítani. Ha mégis bejön egy reklám, akkor jobb egérgomb, saját szűrő beállítása. Én semmilyen reklámot nem látok, Chrome a böngészőm.
2013. nov. 2. 20:10
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem a Chrome-mal inkább az a bajom webfejlesztőként, hogy szarul jeleníti meg a google-ös custom fontokat is pl., és egy csomó js-es dolog akad rajta... miközben Firefox ezeket mind normálisan kezeli.
2013. nov. 2. 21:02
 6/11 anonim ***** válasza:

OFF

A kérdést kicsit olyan dühöngő, kákán is csomót kereső hangvételűnek érzem, benne kapásból egy ellentmondással: magában a kérdésben még azon agyalsz, hogy ent nélkül kéne élni, majd a kérdés kifejtésében meg ecseteled, hogy mennyi mindenhez kell a net. Akkor hogy is van ez?

/OFF

"a Firefox haldoklik, egyre lassabb" - Érdekes, nálam nem. Nem kellett volna mindenféle vacak kiegészítőt gondolkodás nélkül feltelepíteni rá.

"A Chrome nem tiszteli a magánszférát" -- miért nem? Nem kötelező a Chrome-fiókba bejelentkezni. Amúgy meg semmit nem tesz, amivel a magánszférádat rombolná.

"csak genya reklámblokkolás létezik alatta" -- egy kis szakértelemmel ez is orvosolható. Egyébként meg attól, hogy nem blokkolod ki még a holnaputánt is, nyugodtan tudsz internetezni.

"A többin még olyan se." Vesd össze ezekkel:

[link]

[link]

Persze, némileg bonyolultabb, mint a Firefoxos AdBlock Plus, de ugyanakkor ez is remekül használható.

Igen, Operát is használhatsz. Meg egy rakás "alternatív" böngészőt. Safari, Chromium, Maxthon, Linuxon ott a Konqueror, meg még egy tucatnyi másik, az egészen puritán ELinks-ig. Ezek után nehéz lenne azt mondani, hogy nincs mivel netezni.

"lassan nem lesz mivel hozzáférni." -- De.

2013. nov. 2. 21:03
 7/11 Csxeba ***** válasza:
Használd a Chromiumot. Ez a Chrome magját alkotó böngésző és ez nem szolgáltatja ki a személyes adataidat.
2013. nov. 2. 23:20
 8/11 Csxeba ***** válasza:

@utolsó:

firefox nekem is behal állandóan méghozzá egyedül az AdBlock Plus kiegészítő mellett. Abból is látszik, hogy mennyire romlik a színvonala, hogy Debian stable-ön (Wheezy) egy kb. ezeréves firefox van a repóban... Az afölöttiek nem stabilak.

A Chrome igenis kiszolgáltatja a böngészési adataidat a Google-nek megállás nélkül. De akkor is ez a leggyorsabb böngésző, ezért szép dolog a Google-től, hogy a nyílt forráskódú Chromium Browser-t is engedik létezni.

Mellesleg van pár chromium-derivatíva, vagyis inkább fork amiket érdemes lecsekkolni.

2013. nov. 2. 23:24
 9/11 A kérdező kommentje:

Aki ezt a 3-at utánam tudja csinálni nem Firefox alatt saját kezű filterbegépelés (és külső eszköz) nélkül, és le is írja, hogyan, az nyert és elhiszem, hogy nélkülözhető a Fox.

[link]

Amit 21:03 kifogásol a kérdés stílusában, azt ő maga ezerszer adja vissza a válaszban. Ha én csomót keresek, akkor ő vizet prédikál. Erről ennyit. Valóban lehet alacsonyabb színvonalon is netezni, de ha 10 évig Ferrarit vezettél, akkor csak úgy heccből nem váltasz Trabantra.

Chromium jó megoldás adatlopás ellen, de a reklámok ott is léteznek, illetve csak linux alatt igazi megoldás, mert windows-ra nem léteznek normális buildek.

2013. nov. 7. 21:45
 10/11 anonim ***** válasza:

Parancsolj! A böngésző Google Chrome, semmiféle reklám nincs! Adblock Plus a bővítmény, ukrán, román, német és magyar külső szűrővel, napi frissitéssel. Felugró ablakok letiltva, takarítás Ccleanerrel. Védelem: újságkórós ESS7.

[link]

2013. nov. 8. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!