25ezer forintból használtan milyen számítógépet lehet kapni?
Mire kellene. Nézz szét itt, már többször vásároltam tőlük használt munkaállomásokat és megbízhatók:
Viszont ezek a munkaállomások nem annyira alkalmasak játékra. Viszont netezni, szövegszerkesztés, vagy bármi hasonló irodai munkára kitűnőek.
25-ért fel van adva a lecke.
Ebből a keretből 4-5-t elvisz a tápegység, egy 350-es minőségi tápegység használtan kb ennyibe kerül. A tápon nem érdemes spórolni, sok múlik rajta.
20-ért egy Core2Duo procival szerelt gépet már adnak.
A játékok közül nyilván a pasziánsz meg az aknakereső fut csak.
Netezni is csak korlátozottan lehet ezekkel. Ott van a flash kezdésnek. Annak semmi nem elég és eléggé elterjedt. Aztán a mai weboldalak többsége elég interaktív js, css segítségével. Alapból probléma, hogy erre nem megy fel olyan oprendszer, amit egy olyan böngésző támogat ami tudja ezeket... De tegyük fel. A js kinyírja ezeket a gépeket. És akkor a népszerű holmikról nem beszéltünk még mint youtube. Na ott még egy 720p-s videó se fog lemenni.
Véleményem szerint ennyi pénzért egy használt levélnehezéket kapsz.
Jó elismerem a dos-os számlázóprogramoknak és a kisebb könyvelő alkalmazásoknak még megfelelő.
De amire nem jó:
- szórakoztató központ
- netezős gép
- játékos gép
- munka gép (az nem gépen végzett munka ha azon számlázol. tehát tulajdonképpen egy toolnak tekinthető, nem tényleges alap eszköznek)
Ha csak abba belegondolunk, hogy mi a különbség egy 10000 forintos és egy 250000 forintos androidos telefon között.
Jó lenne azért tudni, hogy mire szánja a kérdező.
Na nézzük sorba.
Ezt a skynetes linket én annyira nem ajánlom, ilyen pénzért csak IDE vinyót és 1 magos HT-s Pentium processzort adnak.
Használtan kb ilyenbe kell gondolkozni:
Core2 E2xxx processzor, és hozzá való alaplap, ez úgy 8-10 ezer egyben. Viszont már kényelmesen el lehet vele lenni napi használatban.
2GB DDR2 ram, 2000ft/1GB, tehát kb 4 ezer.
160GB-os SATA merevlemez 4 ezer körül mozog, és ezen már elfér némi tartalom is a windows és programok mellett.
Valami tök alap PCI-e videókártya, 3-4 ezer, anno én a 8600GT-t 4,5-ért adtam el.
Ház+táp...ház igazából édes mindegy, én legutóbb a kuka mellől hoztam be egyet kb, de akár a régi gépé is használható. Tápból azt mondanám én is hogy minél minőségibb, de igazából meg kell találni egy arany középutat hogy ne egy Codegen legyen azért....szal számoljunk oda is 4k-t.
Érdemes félkonfigokat nézegetni, vagy egyben is lehet találni hardverapro.hu-n szépen összerakott régi gépeket. És ha ésszel vásárolsz, meg utánajársz akkor simán jó otthoni gép lesz, netezésre, filmezésre, még azt mondom hogy pár éves játékokra is, ami azért több mint a pasziánsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!