Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehetek-e még számítógép...

Lehetek-e még számítógép szakértő? (BŐVEBBEN LENT! )

Figyelt kérdés
Még kezdő vagyok..... tanfolyamra nem jártam......arra gondoltam hogy az interneten keresztül próbálkoznák a dolgokkal.....minél több mindenre rájönni stb....
2009. nov. 12. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy mihez akarsz érteni azon belül.

Szinte mindent meg lehet tanulni autodidakta módon, de azért ha a műszaki részéhez akarsz érteni és nem csak olyan szinten, hogy fel tudod sorolni 1-1 alkatrész paramétereit, hanem mondjuk össze is akart tudni rakni 1 gépet akkor nem árt valami, amin gyakorolhatsz.

Alapszinten magyarul is mindenhez találsz segítséget, de ha valamibe nagyon bele akarsz merülni, akkor elkerülhetetlen, hogy megtanulj angolul. Kivétel talán a photoshopolás és a számítógép barkácsolás, ezekhez nagyon jó magyar irodalom van.

Ha valamilyen programnyelvet akarsz megtanulni, akkor viszont könyvet csak addig használj, amíg az alapok tisztázódnak benned, onnantól saját Magad jöjj rá a dolgokra, mert a programozásban nagyon sok út vezet ugyan ahhoz a célhoz és nem biztos, hogy a könyv azt oktatja, ami Neked kézenfekvő.

2009. nov. 12. 23:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Simán lehetsz. Sőt, a legtöbb tanfolyam már bocs, de kutyagumit sem ér. Pár jó könyvvel meg az interneten böngészve többre mehetsz.

A baj csak az, hogy ha el akarsz helyezkedni valahol, nagy valószínűséggel az első körben kiszelektálnak, mert nincs róla papírod...

2009. nov. 15. 10:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Sohasem késő elkezdeni, de ne úgy állj neki, hogy a legfrissebb információkat gyűjtöd be, mert akkor az alapokkal sem leszel tisztában. Az elejétől kezd, és eszedbe se jusson az első körökben jobb hardverek, rendszerek paramétereit vizsgálni.

Kezd kizárólag szakirodalommal, pl. a processzorok alapjaitól (8086, 8088, 80286, 80386, 80486, 5x86, P1-4; olvass rá az Intelre, az AMD-re - fejlődésük, vezetőségük, munkásságuk szintjén) az alaplapokig, a korai alaplapok részein át a csatlakoztatott korai hardvereszközökig (RAM/ROM (Bios), ISA/VESA EGA-CGA-VGA; FDD, HDD, CD), vizsgáld meg ezek működésének alapjait.

Ha úgygondolod, hogy a kőkorszak hardverei már a könyöködön jönnek ki, válts át a korai rendszerekre (elméleti síkon persze): OS/2, Novell, DOS6.2, WIN3.1/3.11, Unix. Nem bebiflázni kell, hanem megérteni.

Ha az alapok megvannak, lehet építkezni. Külön témakörökként kezeld az egyes egységeket fizikai és logikai működésük szerint is feldolgozni -> pl. háttértárak, ezek fajtái, működésük (track, sector, MBR) ezek kapcsán egyesével menj végig rajtuk; memóriák (XMS, EMS (ha a DOS-on túl vagy, akkor tudod már, mik ezek); RAM-ok (EDO/SD/RD/DDR-SD -> DIMM/SIMM -> DUAL), CPU-k fizikai (részei, slocketek) / logikai (rekesz, működés, sebesség) feldolgozása.

Itt már keríthetsz egy lehetőleg működésképtelen gépezetet is, amit aztán darabjaira szedsz és összeraksz, szemmel feltérképezve, fizikailag megfogva az előzőleg tanultakat. Ha már sikerül összerakni egy gépet, legyen egy tesztgéped. Próbálj meg minden rendszerrel nagyjából megismerkedni, csakhogy LÁSD, volt ilyen is.

Természetesen NEM kötelező übermensnek lenni ebben a szakmában, de ha JÓ szakember akarsz lenni, a teljesség igényével kell tanulnod. Tudom, hogy ha mázlid van, DOS-ra sem lesz szükséged soha, mégis ha nem az alapoktól kezded, az egész tudásod inogni fog. Sok sikert!

2009. nov. 15. 10:51
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
nem... tudom... hogy... lehetnél... -e... próbálkoznék... igy nem lehecc, hogy ilyen paraszt vagy...
2009. nov. 15. 13:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Én egy év alatt a 0 ról odáig jutottam hogy egyedül 0 tapasztalattal raktam össze gépet több száz embernek adok tanácsot informatikából valamit jobban tudok mint az informatika tanárom csak fórumokat olvasgattam teszteket különböző oldalakat de nem keveset ugyanis én a szabadidőm nagyrészt ezzel töltöm nyáron napi 12 óraát ültem a gép előtt és ebből pár órát mindig kifejezetten az informatikára szántam

15 éves vagyok

2009. nov. 15. 14:16
 6/7 A kérdező kommentje:
13:10! Lehet hogy te parasztabb vagy nálam! Ez nem jutott eszedbe? Nagy okos! Senki nem az anyja hasában tanulta meg! Sosem késő!!!!!
2009. nov. 15. 18:28
 7/7 Electronicperson ***** válasza:
Szerintem ha érdekel, járj utána meg ilyesmi én például olyan helyzetben vagyok mint az előző 15 éves. Amit talán érdemes olvasni az a PC world meg a CHIP. A többire pedig rá kell jönni miközben tanulod és annak a tudását erőltesd ami épp érdekel.
2012. jún. 14. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!