Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SOS! Mi az a pagefile és...

SOS! Mi az a pagefile és miért nem tudom másolni?

Figyelt kérdés
van egy c meghajtóm, ami betelt, és egy d, amin még egy csomó szabad hely van. Gondoltam átmásolok mindent c-ből d-be, és hogy legyen hely a c-n onnan meg kitörlöm (ez amúgy így jó?) mert ugye az alap, ahova menti a dolgokat az a c-és hogy tudjak oda menteni. Sok dolgot át is másolt, de azt írja a pagefile-t nem tudja, mert másik személy vagy program használja. Ez micsoda? És hogytudom átmásolni, vagy kihagyni? Mert amikor ezt kiírja akkor leáll az egész átmásolás, és akkor gondolom amik ez után jönnének az se másolódik át..
2009. nov. 12. 13:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Ajjaj!

Ez rossz ötlet volt! A pagefile azért van a C meghajtódon, mert oda van telepítve a rendszer (Windows). A pagefile nem tudod törölni, mert a windows működéséhez elengedhetetlen. Nem részletezem miért (memóriakezelés,stb..).

Ha a windows rendszer könyvtárait (Program files, Documents, Windows) átmásolod a D meghajtóra, akkor valószínűleg nem fog elindulni a rendszer a következő indításkor, de ha mégis, akkor a telepített programok (minden ami a C meghajtóra mutat), nem fognak elindulni.

Szóval ha helyet akarsz csinálni, akkor uninstalláld a felesleges, C-re telepített progikat. Ha így is kevés a hely, akkor particíó átrendezést kell csinálni. Erre vannak programok (Partition magic) ami ezt megoldja, viszont ez komoly munka.

2009. nov. 12. 13:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen nagy baj lenne, ha azt másolgatnád :D

A pagefile.sys az oprendszer lapozófile-ja, azaz aktuális memóriatartalmat tárol benne (virtuális memória).

Ha át akarod tenni másik meghajtóra, azt is meg lehet oldani: az asztalon lévő sajátgép ikonra jobbklikk, Tulajdonságok, fent Speciális fül, majd a Teljesítmény résznél "Beállítások" gomb. Ez után szintén Speciális fül, alul "Módosítás" gomb. Értelemszerűen változtatod: D-re létrehozod, C-ről törlöd majd restartolsz.

2009. nov. 12. 13:22
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! és akkor most mit csináljak azokkal amiket már átmásoltam a d-re? mert az a baj nemtudom melyik volt alapban ott, és melyiket csak most másoltam oda..
2009. nov. 12. 13:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Én a helyedben újratelepíteném a windows-t. Ha nem tudod, hogy mit másoltál át a D-re, ami a C-n volt, és esetleg rendszerfile, akkor sztem felesleges totózni.

Ha a C-n nincs semmi, ami fontos, akkor be az XP cd-t, bootolni róla, aztán újratelepítés. Utána meg hívj egy hozzáértőt, és a partíciót rendezzétek át, mert ezt leírni nem lehet egyszerűen.

2009. nov. 12. 14:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha MÁSOLTAD és nem ÁTHELYEZTED, akkor töröld a D-ről és kész. Az újakat pedig oda telepítsd majd. A pagefile-t át lehet tenni a D:-re, de nem egy sima másolással!

Vezérlőpult, Renszereszközök, az ablakban a Speciális fül, a Teljesítménynél Beállítások gomb, itt is a Speciális fül, a Virtuális memóriánál Módosítás gomb. Felül ráklikkelsz a C:-re, megnézed hogy van beállítva: vagy egyéni méret két határ közt, vagy "a rendszer kezelje..." lesz. Jegyzed meg melyik volt és milyen számokkal, majd válaszd ki, hogy "ne legyen lapozófájl", és nyomj rá a Módosítás gombra. Felül klikkelj át a D:-re, és állítsd be úgy, ahogy a C:-nél volt, tehát vagy "rendszer kezelje", vagy "Egyéni méret" az alsó-felső korláttal. Ismét nyomj rá a Beállítás gombra, Majd OK, OK, OK, hogy visszaérj a Vezérlőpulthoz. Közben fog szólni, hogy újra kell indítani a gépet, indítsd is újra, és átkerül a D:-re a lapozófájl.

2009. nov. 12. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!