Laptop vagy PC?

Figyelt kérdés
Tanácsotokat kérem mert nem tudom dönteni melyiket válasszam. Vásároltam egy elég erős laptopot, viszont Pc-n gondolkodom helyette, mivel az fejleszthető, terhelhetőbb. Azonban rá világítottak egy olyan dologra, hogy mivel én napi 10 órát minimum használom a gépet és ez áram számlán meg is látszana ha Pc-m lenne. Nos a laptop legalább két évig még jó lesz utána fogok cserélni valószínűleg. Mivel a laptop lényegesen kevesebbet fogyaszt így évente amennyit megspórolok vele abból tudok vásárolni majd újat és újat mely miatt mindig követni tudom a fejlődést. Vagy ott a másik szempont, hogy ha Pc-t veszek akkor viszont terhelhetőbb gépet vehetek amely olcsóbb is mint egy lap top. Nem tudok dönteni ezért kérem a hozzászólásokat. Köszönöm előre is :)
2013. okt. 20. 11:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem az áramdíjon közel sem spórolsz annyit, amennyiből kijön egy új laptop. Napi 10 óra használat mellett spórolsz havi 1000-2000 Ft-ot. Ebből nem lesz új gép...
2013. okt. 20. 11:20
 2/3 Komplikato ***** válasza:

"Mivel a laptop lényegesen kevesebbet fogyaszt így évente amennyit megspórolok vele abból tudok vásárolni majd újat ..."

Ki van zárva egy rakat számítást lehet találni aktuális szakmai fórumokon, ahol brutális nagy fogyasztású játékgép is pár ezerrel növeli a fogyasztást.

A legtöbbet a kijelző fogyaszt, ha vesz az ember normális LED kijelzőt, aminek van még ECO módja is, akkor a fogyasztása 12-28W között van.

Az áramzabáló Pentium4 után felmerült rá az igény, ezért már C2D prociból is gyártottak alacsony fogyasztásút, ami picit drágább, cserébe egy notebook proci fogyasztása körül van. Tehát össze lehet rakni ilyet is.

Egy régebbi C2D Xeon 4x2.0Ghz anno 18W-ot evett csúcsra járatva!

Most pl. Intel i3, i5 meg Xeon prociból van ilyen alacsony fogyasztású, általában S-re végződő típusszámmal. Mai játék képes VGA-k meg 2D-ben 5-30W között fogyasztanak, 3D-ben meg 80W alatt akár ...

Természetesen ha nagy teljesítményű i7 kell brutál 3D gyorsításssal, akkor meg tök mindegy asztali vagy hordozható, mert zabálni fog. Anno a csúcs Asus géphez (i7 proci, 2xHD4850) volt kemény 300W-os táp.

2013. okt. 20. 11:44
 3/3 A kérdező kommentje:
Akkor miért kell 500 W. táp mindegyikhez? Egy I5 procihoz is ezt írják, a VGA-k ról nem is beszélve. Ezért kértem itt segítséget, mert mindenki mást mond, gondoltam itt dűlőre jutok. Amúgy ha havi 2000-3000 Ft.- spórolok, az évi 25-30 k ft, négy-öt év és cserélhetem a gépet erre gondoltam...max kicsit ki kell egészítenem.
2013. okt. 22. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!