Mit tegyek ezzel a géppel?
Egy korábban feltett kérdésemben http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes.. azt javasolták nekem, hogy telepítsen újra a rendszert. Ma megpróbáltam. Beleraktam az xp telepítő cédéjét, és elkezdtem a telepítést. Mikor újra kellett indítani, bejött egy windows telepítése kék felület. Én ott azt állítottam be, hogy telepítés és utána már meglévő windows helyreállítása. Akkor ez végigfutott, és elindította a gépet. Végigfutott a kiírás a rendszer paramétereiről, megjelent a windows logó a kis rohangászó kék csíkkal, utána ahelyett, hogy üdvözölt volna, újra kiírta a rendszerparamétereket, és rohangászó kék csík, végtelenül körbe körbe.
Ezután rávettem, hogy csinálja meg még egyszer a helyreállítást, de az eredmény ugyan ez lett.
Van még itt egy lehetőség, hogy: telepítés helyreállítás nélkül, de ez nekem úgy tűnik mintha nem felülírná a régit, hanem simán mellételepíti.
Mit tegyek, válasszam ezt a lehetőséget, vagy esetleg valaki tudna javasolni valami jobbat?
a CHKDSK azért indul el, mert szarakodik az egyik meghajtód. ha még be tudod kapcsolni a gépet, hogy elinduljon a rendszer, akkor lépj be a Regisztrációs Adatbázis szerkesztőbe. a CHKDSK-t ki tudod kapcsolni ha állítasz a reg értékeken itt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager
és itt találsz egy "BootExecute" kulcsot, amire duplakatt, és szerkesztheted
Alapértelmezett értéke:
autocheck autochk *
Ha ki akarod kapcsolni, akkor így módosítsd
autocheck autochk /k:C
értelemszerűen a /k: után annak a meghajónak a betűjelét írd, amit ki akarsz hagyni az ellenőrzésből
_____
Egyébként meg ha tényleg menthetetlen, akkor nem marad csak a tiszta újratelepítés.
"Az azt hiszem az hogyha ugyan arra a partícióra telepíted akkor letörli a régi windowst... De nem biztos.."
csak akkor törli le, ha formázod a merevlemezt.
A probléma leegyszerűsítve: miután telepítő cd-ről korábbi windows helyreállítását végeztem, és az befejeződött, újraindult a gép, rendszerparaméterek, windows logó, majd "üdvözöljük" helyett megint rendszerparaméterek és így tovább végtelen ciklusban.
Most egy másik gépről írok.
Bootolsz CD-ről, és nem helyreállítást csinálsz, hanem egyéni telepítést, vagy valami ilyesmi neve van. Ott kiválasztod azt a partíciót, amire telepíteni akarod a Win-t, majd törlöd, létrehozol egy újat, formázod, és telepíted.
De ha valami nem tiszta pü-ben segítek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!