Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit tegyek ezzel a géppel?

Mit tegyek ezzel a géppel?

Figyelt kérdés

Egy korábban feltett kérdésemben http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes.. azt javasolták nekem, hogy telepítsen újra a rendszert. Ma megpróbáltam. Beleraktam az xp telepítő cédéjét, és elkezdtem a telepítést. Mikor újra kellett indítani, bejött egy windows telepítése kék felület. Én ott azt állítottam be, hogy telepítés és utána már meglévő windows helyreállítása. Akkor ez végigfutott, és elindította a gépet. Végigfutott a kiírás a rendszer paramétereiről, megjelent a windows logó a kis rohangászó kék csíkkal, utána ahelyett, hogy üdvözölt volna, újra kiírta a rendszerparamétereket, és rohangászó kék csík, végtelenül körbe körbe.

Ezután rávettem, hogy csinálja meg még egyszer a helyreállítást, de az eredmény ugyan ez lett.

Van még itt egy lehetőség, hogy: telepítés helyreállítás nélkül, de ez nekem úgy tűnik mintha nem felülírná a régit, hanem simán mellételepíti.

Mit tegyek, válasszam ezt a lehetőséget, vagy esetleg valaki tudna javasolni valami jobbat?

2013. okt. 8. 20:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Az azt hiszem az hogyha ugyan arra a partícióra telepíted akkor letörli a régi windowst... De nem biztos..
2013. okt. 8. 20:37
 2/8 Emberek ***** válasza:

a CHKDSK azért indul el, mert szarakodik az egyik meghajtód. ha még be tudod kapcsolni a gépet, hogy elinduljon a rendszer, akkor lépj be a Regisztrációs Adatbázis szerkesztőbe. a CHKDSK-t ki tudod kapcsolni ha állítasz a reg értékeken itt:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager

és itt találsz egy "BootExecute" kulcsot, amire duplakatt, és szerkesztheted

Alapértelmezett értéke:

autocheck autochk *

Ha ki akarod kapcsolni, akkor így módosítsd

autocheck autochk /k:C

értelemszerűen a /k: után annak a meghajónak a betűjelét írd, amit ki akarsz hagyni az ellenőrzésből

_____

Egyébként meg ha tényleg menthetetlen, akkor nem marad csak a tiszta újratelepítés.

"Az azt hiszem az hogyha ugyan arra a partícióra telepíted akkor letörli a régi windowst... De nem biztos.."

csak akkor törli le, ha formázod a merevlemezt.

2013. okt. 8. 20:47
 3/8 A kérdező kommentje:
A CHKDSK ellenőrzés után korábban még elindult a gép, csak most belekezdtem a windows újrarakásába ami a fönt leírt rendkívül bosszantó szituációval végződött.
2013. okt. 8. 21:02
 4/8 Emberek ***** válasza:
kicsit megkönnyítenéd a dolgunkat, ha képeket is tennél fel a problémáról. egyébként van egy olyan sejtésem, hogy ennek csak egy tiszta újratelepítés lesz a megoldása
2013. okt. 8. 21:09
 5/8 A kérdező kommentje:

A probléma leegyszerűsítve: miután telepítő cd-ről korábbi windows helyreállítását végeztem, és az befejeződött, újraindult a gép, rendszerparaméterek, windows logó, majd "üdvözöljük" helyett megint rendszerparaméterek és így tovább végtelen ciklusban.

Most egy másik gépről írok.

2013. okt. 8. 21:17
 6/8 A kérdező kommentje:
A teljes újratelepítést azt hogy csinálom?
2013. okt. 8. 21:19
 7/8 Emberek ***** válasza:

Bootolsz CD-ről, és nem helyreállítást csinálsz, hanem egyéni telepítést, vagy valami ilyesmi neve van. Ott kiválasztod azt a partíciót, amire telepíteni akarod a Win-t, majd törlöd, létrehozol egy újat, formázod, és telepíted.

De ha valami nem tiszta pü-ben segítek

2013. okt. 10. 07:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Probléma megoldva format c-vel. Köszi.
2013. okt. 10. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!