Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha nemtudok belépni a számítóg...

Ha nemtudok belépni a számítógépbe mert rossz jelszót adtam meg, akkor másik géppel már nemtudok j? elszókiadási lemezt készíteni

Figyelt kérdés
Én vagyok a rendszergazda, és tegnap jelszót raktam a gépre, (samsung n145 netbook) mert a bátyám folyton piszkálja amugy windows 7 home premium-om van és valószínűleg rosszul írtam beva kívánt jelszót, de a jelszóra emlékszek. Nem vagyok egy számítógép zseni, láttam máshol ezt a jelszókiadási lemezt,és az kenne a kérdésem, hogy ezt windows xp-vel meg tudnám csinálni?

2013. okt. 6. 15:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem, nem tudod feltörni a bátyád gépét :D
2013. okt. 6. 15:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha a rendszergazda is kódolt, akkor csak a boot CD (boot USB kulcs) fog kihúzni a sz*rból.

Aki meg "hackerkedni" akar, odáig el kell jutnia, hogy belép a BIOS-ba, CD boot -ot állít elsődlegesnek, majd bebootol egy CD -ről vagy egy DVD-ről.

pl. letöltöd a

[link]

letöltöd az oprendszerednek megfelelő verziót.

kiírod CD-re.

ophcrack LiveCD-ről boot-ols be. (arról indítod a gépet)

Ha nem volt komplikált a jelszó, akkor pár perc alatt megfejti.

vagy: a Hiren's Boot CD-ről...

Belépsz a BIOS-ba és beállítod, hogy CD-ről botoljon a gép elsőnek (a gép indításakor Delete vagy F2 gomb) Award BIOS-val az Advanced menüben van (First boot device), AMI BIOS-nál külön boot menü is van erre. Elmented, ezzel újraindul a gép, és az előzőleg behelyezett boot CD-ről már tölti is befele a rendszert (előtte a boot lemez megkérdez, ha CD-ről akarsz boot -olni nyomj meg egy tetszőleges gombot), pl az Ophcrack magától csinál mindent, csak a képernyő beállításokra kérdez rá. A Hiren's Boot CD már ennél kicsit körülményesebb.

Nem töröl le semmilyen fontos adatot, az említett 2 program csak a jelszóra megy rá.

Az első amúgy még csak nem is módosít semmit az op. rendszeren, csak megpróbálja megfejteni mi is volt a jelszó. Ha sikerült neki kiírja jól látható helyre.

2013. okt. 6. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!