Az Asus F5-ös laptopom miért olyan hangos, és melegszik nagyon már fél óra bekapcsolás után?
Kb. kicsit kevesebb, mint másfél éves, tehát a garanciája már lejárt. Rendszeresen töredezettségmentesítem. Egy ideje elkezdett vírusüzeneteket küldeni (volt rajta egy spyware doctor), rátettem egy superantispyware-t, de az kiderült, hogy próbaverzió volt, most az AVG free-t tettem rá, és egyelőre szuperál, vagyis amit tud, azt kiírtja (nemtudom, ha nem talál semmit, akkor vírustalan-e a gép, vagy ez hogy van). Nem mindig durran be, de van, amikor őrülten fűt, de az alapzaja is úgy emlékszem, kisebb volt, mint most. Lehet a por miatt? Szét kéne szedni? Sokat nem járatom, attól is függ, mire kell, de 5 óránál nem megy tovább naponta, átlagban inkább 2-4 órára van bekapcsolva.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Ha össze is tudod tenni, miután szétszedted, akkor mindenképpen kapd szét, de apró elemeire, és portalaníts! Mindent külön-külön! Ne felejtsd el a hűtőbordák közét sem. Ezzel valószínűleg megoldódik a problémád.
Számítógépből (és laptopból ugye) szívással port nem lehet eltávolítani, tehát porszívó kilőve, én festékszóróval fújtam ki (természetesen festék, és minden egyéb anyag használata nélkül, csak a gyors levegő volt a fontos).
Ha beszedtél valami vírust, ami a háttérben dolgoztatja a procit, akkor melegedhet, és mivel több hűtést igényel ilyenkor, nagyobb lesz a hangja is.
De okozhatja szimplán a hűtőventillátor elhasználódása, vagy porosodása is. Nem csak a napi használat idejétől függ, hanem attól is, hogy milyen helyen használod!
Az én gépem egy évesen úgy néz ki, mintha legalább 10 éves lenne, de az gyakran van terepen, és sokszor a csupasz betonon dolgozik. Koszolódik is rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!