Mit, milyen programokat kell törölnöm, és hogyan egy számítógépből, ha el akarom adni?
Régi, teljesen üzemképes, használható, kitűnően működő, de már nem korszerű, és viszonylag kis kapacitású asztali számítógépemet eladnám.
Kezdőnek, szerény anyagi lehetőséggel bírónak,(Lecseréltem egy nagyobbra, és modernebbre). Milyen adatokat, programokat kell kitörölni belőle, hogy később ne legyen jellemző rám?
Csakhogy, mindezeket én nem értem!
Azt elfelejtettem leírni, hogy Windows XP Professional van a gépen, és egy csomó olyan Járulékos ki program, amire nincs szükségem. Tehát teljesen ki lehetne takarítani, semmi fontos információ nem veszne kárba. Sőt ez is a célom!
Hogy az utánam jövő használót ne emlékeztesse semmi az elődjére.
De, ezt csak úgy tudom megcsinálni, ha valaki pontról-pontra elmagyarázza!
A rajta lévő Windows nem legális! (de ezt csak súgva mondom)
Van rajta valami olyan adatod, amiből bárkinek baja származhat ha az új tulaj megtalálja.
A számítógép vásárlók 99,999%-át rohadtul nem érdekli az előző tulaj adatai, úgyhogy ha csak nincs valami kimondottan érzékeny adat a gépeded (pl. barátnő/feleség meztelen képei, üzleti titkok stb), akkor egyszerűen töröld le a HDD-ről és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!