Mit állítsak be, hogy az OpenSUSE-nál ne csak 1-1,5 óráig bírja az akkumulátorom?
Nem tudom milyen grafikus felülettel használod meg én asztali gépen használom, de az egyik tippem a csicsa kikapsolása lenne. Én KDE-vel használom, így K-Menu -> Applications -> Configure Desktop (én angolul használom, de szerintem megtalálható... sárga-fekete csavarhúzók keresztben az ikonja)
Ezen belül Destktop Effects -> All Effects -> no és itt megnyirbálnám szépen az effekteket. Elvileg így kevesebb memóriát is eszik majd a rendszer. Aztán az Advanced fülön ha OpenGL-en van, XRender-re állítanám.
Sajnos nem vagyok linux guru, így nem tudok sokkal többet segíteni. :(
Én a helyedben regisztrálnék a HUP-ra és ott kérdezősködnék ezen ügyben, több esélyed van, hogy segíteni is tudnak.
Továbbá eljátszanék a fényerővel illetve annak a halványításával is, ha pl inaktív vagy. Az számít ugyanis nagyon sokat.
Ez szintén a Configure Destkop menüben: Energy Saving. Itt az ezzel kapcsolatos beállítások, lehetőségek vannak.
KDE-s vagyok.
És 65° normális?
Laptop.
Van egy "egértartós laptoptálcám" ( [link]
És azon van mindig rajta.
Egyébként a proci 60-65 fokos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!