Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Asus notebook töltési hiba?

Asus notebook töltési hiba?

Figyelt kérdés
2 éve vettem egy Asust, eddig jól működött minden. Az utóbbi időben felfigyeltem rá, hogy nem mindegy milyen helyzetben áll a töltő, miután bedugtam, mert nem mindig tölt. Már addig jutottam, hogy szinte egyáltalán nem akar tölteni, csak akkor ha erősebben ott tartom a csatlakozót. Ha elengedem néha tölt, néha nem. Mi lehet a probléma, ill. a megoldás?
2013. okt. 3. 14:20
 1/6 pinkpancser ***** válasza:
Ritka, de a előfordulhat, hogy a csatlakozó belső része megkopik. Valószínűbb, hogy az aljzat lett kontakthibás.
2013. okt. 3. 15:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem tudod véletlenül, hogy mennyibe kerül kb. a javítása?
2013. okt. 3. 18:24
 3/6 A kérdező kommentje:
A csatlakozóval biztos nincs gond, mivel próbáltam másikkal és azzal is ugyanúgy csinált.
2013. okt. 3. 18:25
 4/6 pinkpancser ***** válasza:

Ha a laptopon tuti jó a csatlakozó akkor vagy

-megkopott a csatlakozó belső része (olyankor többnyire érezni, hogy kicsit kotyog). Ilyenkor keresel egy rossz töltőt és kábelcsere, esetleg ha egy ismerős vett univerzális tápot és ezt a csatlakozót nem használja akkor pár perc alatt át lehet cserélni

-megszakadt a kábel és akkor csak ki kell vágni a hibás részt és szintén pár perc alatt újraforrasztani

2013. okt. 3. 18:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaidat! Újabban arra lettem figyelmes, hogy mikor bekapcsolom a gépet és bedugom a töltőt, minden okés, kb 1 óra elteltével elkezd a töltés szakadozni, aztán már problémás. Kihúztam a csatlakozót és véletlenül vettem észre, hogy tűz forró. Lehet ez attól, hogy nem lett még portalanítva eddig a ventillátor/hűtő? Lehetséges, hogy csak ennyi a probléma? Ha kikapcsolom a notebookot és hagyom kicsit állni, majd újra bekapcsolom (tehát mikor kihűlt) akkor ismét kezdődik az egész folyamat az elejétől. Egyébként elég sokat működik a ventillátor is.
2013. okt. 8. 12:00
 6/6 pinkpancser ***** válasza:
Ha a csatlakozó meleg akkor az kontakthiba a kábelnél vagy a csatlakozónál, ha a gép meleg akkor viszont hűtési probléma van és ajánlott kitakarítani. Bár néhány év után általában érdemes portalanítani.
2013. okt. 8. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!