Miért mondja unokabátyám, hogy egy pc-ben minél nagyobb a tápegység erőssége, annál jobb? Tehát mivel jobb egy 600w-oss táp mint egy 300w-os? Hisz több áramot is zabál, nem értem.
Pro: Nagyobb fogyasztású egységeket is kitud szolgálni.
Kontra: Magasabb fogyasztás, ha nincs alatta vas akkor feleslegesen.
A nagyobb táp drágább, a hatésfoka pedig függ a rákötött terhelés nagyságától, tehát ha indokolatlanul nagy tápot veszel, kétszeresen is többet fizetsz a kelleténél. A jobb tápokat gyártó cégek erről karakterisztikákat is közölnek a honlapjukon.
És még csak a minőségi tápokról volt szó.
Ez nem igazán igy van,nagyon számit a hatásfok.
Nekem volt noname 450wos tápom amivel újra indulgatott a gép.Vettem egy 350w márkás jó hatásfokút,és azóta semmi gondom sincs.
Előző, ott nem a hatásfok volt a probléma.
A noname tápok nem tudják a szabványok adta keretek között tartani a kimeneti feszültségeiket és esetleg pillanatnyi csúcsteljesítményben érik el a névleges teljesítményüket. Ezért indult újra folyton a géped noname táppal.
A hatásfok az csak annyit számít, hogy a felvett teljesítménynek mekkora részét használja a szoba fűtésére a táp. Jó minőségű táp megbízható rossz hatásfok mellett is.
Jó példa erre a Chieftec GPS sorozat. Megbízható, teljesen jó tápok, a hibájuk, mindössze, hogy rosszabb a hatásfokuk a CTG sorozatnál. Ami elmegy egy 400W-os CTG-vel, az menni fog GPS-sel is, csak kicsit magasabb lesz a villanyszámla.
400W-os Codegennel viszont már az sem biztos, hogy egyáltalán elindul vagy túléli a gép a táp garanciaidejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!