2es számrendszerben hogy van az összeadás?
Figyelt kérdés
pl 101+101=1010? Mert húgomék valami 2es indexet írtak a számok végére, nem nagyon értettem minek az...2013. okt. 1. 16:53
1/4 anonim válasza:
a kettes index csak azert van, hogy latszodjon h. kettes szamrendszerben tortent a muvelet... amugy pont ugyanugy mukodik az osszeadas mint a tizesben, csak gyakrabban van atvitt ertek (mivel ugye mar 1+1 is 10...)
2/4 anonim válasza:
Az index csak arra való hogy megjelöld a számrendszer, ha nem lenne egyértelmű. Ahol csak 1 és 0 van az persze nem lehet más mint a kettes.
De a 345 az lehet több számrendszer eleme is. Ha 345ˇ10-ről van szó, az tízes számrendszer lesz.
3/4 anonim válasza:
0+0 = 0
1+0 = 1
0+1 = 1
1+1 = 1 (de a kövi helyre kerül a maradék 1-es).
úgy van mint 10-esben :)
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm :) igen azt tudtam, csak a 2est nem értettem :)
2013. okt. 1. 19:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!